«Μπούκωσε» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

«Μπούκωσε» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας…

Ήταν που ήταν οριακά, «έσκασε» και ο Άραξος
Παραπάνω από υπεράνθρωπες μπορούν να χαρακτηριστούν οι προσπάθειες των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες το φετινό καλοκαίρι.
Παρά, όμως, τις προσπάθειες, τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή.

Χαρακτηριστικά μεταφέρουμε εικόνες που ζήσαμε το απόγευμα του Σαββάτου, με τους επιβάτες να μη χωρούν στην αίθουσα αναμονής και έτσι να βρίσκονται ακόμη και στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου.
Σε αυτό, βέβαια, ρόλο έπαιξε και το πρόβλημα που σημειώθηκε στο σύστημα της Αστυνομίας, το οποίο «έπεσε»  και έτσι δεν μπορούσε να γίνει για ώρα έλεγχος των διαβατηρίων.
Το «κερασάκι στην τούρτα» της όλης κατάστασης ήταν οι πτήσεις που δεν μπορούν πλέον να προσγειωθούν- απογειωθούν στο αεροδρόμιο του Αράξου εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε αυτό και έχει προκαλέσει φθορές. Έτσι πολλές αεροπορικές εταιρείες επέλεξαν την Καλαμάτα.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι μόνο το Σάββατο 31 Αυγούστου οι έξτρα πτήσεις που εξυπηρετήθηκαν ήταν 5 και σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες, φράκαραν τα πάντα, κυρίως αργά το απόγευμα, ενώ χθες οι έξτρα πτήσεις ήταν 4.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη, η όλη κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα, οπότε το αεροδρόμιο του Αράξου θα ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 12 υπάλληλοι του εκεί αεροδρομίου έχουν φτάσει στην Καλαμάτα για να βοηθήσουν.


Πώς θα συνεχιστεί η κίνηση και πότε ολοκληρώνεται
Όσο για την κίνηση μέχρι σήμερα, ο κ. Μανδηλάρης ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση 12 με 14%, ασχέτως των πτήσεων που έχουν μεταφερθεί από τον Άραξο.
Ολοκλήρωση της σεζόν θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου, αλλά η ουσιώδης τουριστική περίοδος για τις περισσότερες εταιρείες θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ κάποιες θα παραμείνουν μέχρι την αλλαγή της ώρας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση