ΚΙΝ.ΑΛ Μεσσηνίας: «Βράζει» με τη συμπόρευση Ι. Μπουντρούκα και Παν. Νίκα

ΚΙΝ.ΑΛ Μεσσηνίας:  «Βράζει» με τη συμπόρευση  Ι. Μπουντρούκα και Παν. Νίκα

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο μεσοδιάστημα, μετά την πρώτη ανακοίνωση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, Ιωάννη Μπουντρούκα, για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία, χθες ο πρώτος επανήλθε με νεότερη ανακοίνωσή του, η οποία “ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά”.
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο κ. Μπουντρούκας έθεσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επίμαχη συνεργασία.
Το κείμενο αναφέρει τα εξής:
«1) Ο τομέας της ανάπτυξης στην Περιφέρεια βρίσκεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Σε ακόμα πιο χαμηλά είναι τα ζητήματα της έρευνας της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η περιθωριοποίηση των προϊόντων από τις διεθνείς αγορές και η διστακτικότητα νέων και μορφωμένων ανθρώπων να μπουν στην παραγωγική διαδικασία.
2) Είναι ζωτική ανάγκη η σύσφιξη των σχέσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την παραγωγή και η μεταφορά της γνώσης σε αυτήν.
3) Στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι επιβεβλημένη η μέγιστη εμπλοκή των φορέων της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας όπως Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, Ενώσεις κ.λπ.
4) Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο με καθυστερήσεις και σπατάλες και με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν πόροι. Το επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων αλλά και η χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων στους τομείς των διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Περιφέρεια πρέπει να πρωτοστατήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας προϊόντων και υπηρεσιών με στοχευμένες δράσεις όπως θεματικές εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, b to b συναντήσεις αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
Αλλά και με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών όπως μόνιμα εκθετήρια, δημοπρατήρια, εμπορευματικούς σταθμούς, ένα σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο.
Είναι απαραίτητο να παρθούν πρωτοβουλίες για την προσέλκυση νέων επιστημόνων και start up επιχειρήσεων σε θερμοκοιτίδες καινοτομίας αλλά και ερευνητικών κέντρων για την ποιοτική αναβάθμιση και πιστοποίηση νέων προϊόντων.
Έπειτα από διαβούλευση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων προέκυψε συμφωνία και σύγκλιση σε όλους τους βασικούς στόχους και προτεραιότητες αναφορικά με τα θέματα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που αναφέρονται παραπάνω.
Στο πλαίσιο αυτής της σύγκλισης απόψεων ο κ Νίκας πρότεινε στον κ. Μπουντρούκα να ασχοληθεί ενεργά με τα παραπάνω ζητήματα λόγω της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσεών του.
Η Πελοποννησιακή Συμμαχία και ο κ. Μπουντρούκας θα μπορούσε να αποδεχθεί την πρόταση του κ Νίκα να ορισθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία, τη σύνδεση με το ΠΑΠΕΛ, την αποτελεσματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των πάσης φύσεως προωθητικών ενεργειών όπως αναφέρονται παραπάνω, με την προϋπόθεση ότι οι βασικοί στόχοι που αναφέρονται θα γίνουν σεβαστοί και από τις δύο παρατάξεις, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από την κοινή πορεία που αποφασίστηκε, ο κ. Μπουντρούκας θα αποχωρήσει από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου.
Η συνεργασία περιορίζεται στους παραπάνω τομείς. Σε θέματα που υπάρχουν ή θα προκύψουν στο μέλλον διαφορετικές προσεγγίσεις η παράταξη διατηρεί την αυτονομία της να τοποθετείται και να δρα με όποιον τρόπο επιλέγει ως προσφορότερο.
Πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι πολίτες μάς επέλεξαν να δουλέψουμε για να πάει μπροστά ο τόπος και να δουν καλύτερες μέρες.
Αυτό απαιτεί υπευθυνότητα και συνεννόηση και όχι σκιαμαχίες και άγονες αντιπαραθέσεις. Εμείς έτσι πορευτήκαμε όλη μας τη ζωή, αυτό προβάλαμε προεκλογικά και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και σε όλη μας τη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και η κοινωνία θα κρίνει”.
 
Αντίδραση Μενέλαου Γερονικολού
Υπενθυμίζουμε ότι με γραπτή του δήλωση το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής του “Κινήματος Αλλαγής” στη Μεσσηνία, Μενέλαος Γερονικολός, είχε σημειώσει τα παρακάτω για το επίμαχο θέμα: “Η συνεργασία του κ. Γιάννη Μπουντρούκα, επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία», η οποία στηρίχθηκε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές από το Κίνημα Αλλαγής, με την Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα, υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί πρόκληση για τους φίλους και τα στελέχη του Κινήματος σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Ως υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και ως μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής δηλώνω ότι η συμπόρευση του κ. Μπουντρούκα με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας διαστρεβλώνει το μήνυμα που επιδιώκει να στείλει το Κίνημα, ότι βρίσκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, απέναντι στη συντήρηση, απέναντι στη δεξιά.
Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τα όργανα του κόμματος, αλλά και τα μέλη της παράταξης του κ. Μπουντρούκα, ιδίως αυτοί που επέβαλαν την υποψηφιότητά του στην Πελοπόννησο, οφείλουν να απαντήσουν στο αν αποδέχονται ή όχι τη συνεργασία με τη δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο.
Κυρίως, όμως, όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι προσωπικές στρατηγικές και τα «παραμάγαζα» δεν έχουν καμία θέση στο Κίνημα Αλλαγής. Όσοι, εις το όνομα των προσωπικών του συμφερόντων, επιχειρήσουν να μετατρέψουν το Κίνημα Αλλαγής σε «δεκανίκι» της δεξιάς στην Πελοπόννησο θα μας βρουν απέναντί τους”.
Α.Π.