Άγγελος Αναστασιάδης: «Αν ήταν σοβαρή η ΕΠΟ έπρεπε να τιμωρήσει τον Παπασταθόπουλο»

Άγγελος Αναστασιάδης: «Αν ήταν σοβαρή η ΕΠΟ έπρεπε να τιμωρήσει τον Παπασταθόπουλο»

Ο Αγγελος Αναστασιάδης μίλησε στην εκπομπή «ο δρόμος προς το Euro 2020» κι αναφέρθηκε στην Εθνική, στον Παπασταθόπουλο, στον Φορτούνη και τον Γραμμένο.

Στην εκπομπή «ο δρόμος προς το Euro 2020» η οποία έκανε πρεμιέρα στον Αnt1 μίλησε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Αγγελος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα αποδυτήρια:

«Μην μου λέτε εμένα για τον Παπασταθόπουλο. Ήταν δυο-τρία παιδιά τα οποία νόμιζαν ότι είναι στο απυρόβλητο. Φώναξα λοιπόν τον κύριο Γραμμένο πριν από το παιχνίδι με την Αρμενία και του λέω ότι κοίταξε να δεις εδώ συμβαίνουν πέντε πραγματάκια. Σε έχω ενημερώσει πιο μπροστά κατ’ ιδίαν, σας έχω ενημερώσει όλους, σε έχει ενημερώσει ο Μπασινάς που είναι Τεχνικός Διευθυντής ότι για να προχωρήσει αυτή η ομάδα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Και οι δύσκολες αποφάσεις είναι να πεις του Παπασταθόπουλου ότι ”δεν πρέπει να κάνεις αυτό” ή του Μανωλά, που είναι τα ονόματα. Πρέπει να αλλάξεις πέντε πραγματάκια. Πήγαν αυτά τα παιδιά και του είπαν ”ή εμείς ή αυτός”. Εάν αυτοί οι δύο είναι η εθνική ομάδα και είναι τα αποδυτήρια χαμένα από τους δύο, τότε ναι ήταν χαμένα τα αποδυτήρια.

Έχουμε δηλαδή έναν αρχηγό ομάδος, ο οποίος βγαίνει πριν καν αρχίσουν τα παιχνίδια και κάνει κριτική. Ήταν υποχρεωμένοι μετά από αυτές τις δηλώσεις να τον τιμωρήσουν με αυτά που είπε εάν υπήρχε σοβαρότητα. Βγαίνει ένας ποδοσφαιριστής και σου φωνάζει γιατί δεν έχεις γήπεδο, γιατί δεν έχεις εκείνο, γιατί δεν έχεις το άλλο, γιατί έδιωξες τον προπονητή. Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει; Αν δείτε τα δικά μας τα παιχνίδια, θα διαπιστώσετε ότι η ομάδα αντέδρασε. Τα αποδυτήρια τα βλέπεις έτσι. Όταν βλέπεις μια ομάδα και χάνει με 3-0 και μετά ξεφτιλίζεται και οι άλλοι χάνουν δοκάρια, ευκαιρίες ξέρω ‘γω, τότε να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν αποδυτήρια.

Του Φορτούνη του είπα μέσα στα αποδυτήρια, κι ίσως να ακούστηκε κάπως για μερικούς αλλά εγώ ό,τι νιώθω το λέω, ότι ”Ξέρεις κάτι παλικάρι μου; Εγώ θα σε κάνω αρχηγό στην εθνική ομάδα”. Οι αρχηγοί σε μια ομάδα ξέρετε ποιοι είναι; Είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και παίρνουν την ομάδα και τη σηκώνουν στην πλάτη τους. Π.χ ο Βιεϊρίνια. Αυτοί είναι οι αρχηγοί. Είναι αρχηγοί μέσα στα αποδυτήρια, είναι αρχηγοί εκτός γηπέδου, είναι αρχηγοί μέσα στο γήπεδο. Αυτοί είναι οι αρχηγοί. Αρχηγός δεν είναι αυτός που μιλάει και βγαίνει και κάνει συνεντεύξεις».

Για τις 244 μέρες στην εθνική:

«Κοιτάξτε εγώ με τον Γραμμένο δεν είχα καμία σχέση πριν. Τον γνώρισα τον άνθρωπο όταν πήγα στην εθνική ομάδα. Τον ήξερα εξ αποστάσεως. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Γράφανε ότι με έστειλε ο Σαββίδης. Τιμή μου θα ήταν αν με είχε προτείνει ο Σαββίδης και θα τον ευχαριστήσω εάν έγινε έτσι και δημοσίως. Το θέμα είναι αν εγώ ήμουν ικανός να πάω στην εθνική ομάδα ή όχι και πιστεύω ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ήθελε να πάω εγώ στην εθνική ομάδα. Εγώ ευχαρίστησα όλους τους προέδρους των ομάδων από την πρώτη συνέντευξη. Τους είπα ευχαριστώ και ότι ελπίζω και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Να πάμε δηλαδή την ομάδα στα τελικά και να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Προσπαθήσαμε να πούμε στα παιδιά ότι πρέπει να πάνε και να τα δώσουν όλα. Δεν είναι καλύτερη καμιά ομάδα από εμάς. Εμείς ήμασταν καλύτεροι κι από τη Φινλανδία. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Φινλανδία. Δεν το συζητώ. Και σε ποιότητα και στα πάντα».

Για τα εξώδικα:

«Μου έστειλαν ένα εξώδικο που είναι γελοίο. Όσοι δικηγόροι το διάβασαν είπαν ότι δεν στέκεται πουθενά. Αλλά εγώ δεν πήγα εκεί για να πάω στα δικαστήρια. Εγώ πήγα για να πάω στο Euro. Δεν πήγα για να πάρω χρήματα στην εθνική ομάδα. Και τα ποσά που γράφτηκαν ήταν μυθεύματα σε σχέση με αυτά που πραγματικά δόθηκαν. Και ο Μπασινάς και ο Γιαννακόπουλος τους έστειλαν μια επιστολή ότι αυτά που γράφετε είναι όλα γελοία. Δεν συνέβαινε τίποτα. Εμείς είμαστε με την εθνική ομάδα. Και λυπήθηκα πάρα πολύ για το εξώδικο που έστειλαν σε αυτά τα δύο τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά ήταν ”πύργοι” και θα μείνουν στην ιστορία. Τους ξεφτιλίσανε με αυτά τα εξώδικα».

Πηγή: Gazzeta.gr