Έρχεται το RouteLab στην Καλαμάτα

Έρχεται το RouteLab στην Καλαμάτα

 Ιδέες με μια εναλλακτική οπτική, βήματα στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, μια διαφορετική ματιά από εκείνους που τόλμησαν, καινοτόμησαν και… υπάρχουν γύρω μας σε κάθε τοπική κοινωνία. Παράθυρο σε όλα αυτά έρχεται να ανοίξει το RouteLab!

Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο ανταλλαγής γνώσης, εμπειριών και καλών πρακτικών σε διάφορα θεματικά πεδία και ταυτόχρονα να μετατραπεί σε ένα κοινό σημείο συνάντησης και δικτύωσης επαγγελματιών και φορέων που δραστηριοποιούνται σε κλάδους αιχμής της οικονομίας.

Έξι φορείς ενώνονται, συνεργάζονται και συνεργούν για τη δημιουργία μίας πρωτότυπης θερμοκοιτίδας, που θα αποτελέσει τη βάση αναφοράς για νέους ορίζοντες στην τοπική επιχειρηματικότητα και για καινούριους δρόμους ανάπτυξης μέσα από την καινοτομία. Ένα ευρύ δίκτυο εκδηλώσεων και δράσεων ξεδιπλώνεται και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το ευρύ κοινό στην πρώτη στάση του RouteLab στην Καλαμάτα, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στο Studio του Μεγάρου Χορού.

Ομιλίες εμπνευσμένων προσώπων, παρουσίαση επιχειρήσεων που αναπτύχθηκαν με το «βλέμμα στο μέλλον», workshops σε θέματα ειδικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και forum με συμμετοχή πολιτικών, προσώπων της αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν, με στόχο την αναζήτηση του καλύτερου δρόμου για την εισαγωγή της καινοτομίας στην οικονομική δραστηριότητα, διαμορφώνουν το πρόγραμμα του RouteLab.

Από την Καλαμάτα, το RouteLab θα φτάσει σε όλον τον κόσμο, αφού κάθε ενδιαφερόμενος, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, θα μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις εργασίες του, παρακολουθώντας διαδικτυκά μέσω web casting, ενώ μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία με ερωτήσεις.

Το RouteLab συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Εφημερίδα «Ελευθερία» και τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV, με την υποστήριξη της «Αναπτυξιακή Πάρνωνα» – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Το δε αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.