Επιλογή λαμπαδηδρόμων για τη διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας στην Πύλο

Επιλογή λαμπαδηδρόμων για τη διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας στην Πύλο

Επιλέχθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, την Πύλο.

Λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι:

-Δημήτρης Μαγγανάς – Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Κολύμβηση, 8η Ολυμπιακή θέση

-Βιργινία Κραβαριώτη – Ολυμπιακοί Αγώνες 2008, Ιστιοπλοΐα, Χάλκινο μετάλλιο

-Γιάννης Κατσόγιαννης – Special Olympics 2019, Ιππασία, Αργυρό μετάλλιο και Χάλκινο μετάλλιο

-Νικόλαος Φρίμας – Πανευρωπαϊκοί Αγώνες 1997, Στίβος, Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο

-Καλλιόπη Τσικλητήρα – Απόγονος πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα.

Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων, μεταξύ αυτών που αιτήθηκαν, έγινε από ειδική επιτροπή που συνέστησε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, έχοντας λάβει υπόψη της τα κριτήρια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τα οποία προτεραιότητα έχουν οι Ολυμπιονίκες, οι διακριθέντες στον αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (παγκόσμια, ευρωπαϊκά, πανελλήνια πρωταθλήματα), οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά και οι αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ολυμπιακή Φλόγα θα τιμήσει την ιστορική μας Πύλο με την έλευσή της στις 12 Μαρτίου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Όλοι οι αιτηθέντες στη λαμπαδηδρομία είναι άξιοι πολίτες και χαίρομαι για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν και αιτήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία. Είμαι, επίσης, συγκινημένος για το γεγονός ότι οι επιλεγέντες λαμπαδηδρόμοι είναι Ολυμπιονίκες με καταγωγή από τον τόπο μας, άτομα ΑμεΑ που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό, δείχνοντάς μας ότι όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες. Φυσικά, χαίρομαι και για τη συμμετοχή της απογόνου του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα».