Ημερίδες σε Καλαμάτα και Σπάρτη για «Ολιστική και Συμμετοχική Ανάπτυξη Ταϋγέτου»

Ημερίδες σε Καλαμάτα και Σπάρτη για  «Ολιστική και Συμμετοχική Ανάπτυξη Ταϋγέτου»

Ημερίδες σε Καλαμάτα και Σπάρτη με αντικείμενο την «Ολιστική και Συμμετοχική Ανάπτυξη του Ταϋγέτου» διοργανώνει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Βέργας».

Οι ημερίδες δεν αποσκοπούν σε αμιγώς επιστημονική προσέγγιση. Αφενός, επιδιώκονται εισηγήσεις από επιστήμονες και ερευνητές, από τα Επιμελητήρια και τους Δήμους, στην πρωινή συνεδρία, αλλά και η συνέργεια των συλλόγων της τοπικής κοινωνίας, ορειβατικών – πεζοπορικών – ποδηλατικών – πολιτιστικών – περιβαλλοντικών – οικολογικών κ.λπ. και εκπροσώπων των ορεινών Κοινοτήτων του Ταϋγέτου και δημοτικών παρατάξεων, με παρεμβάσεις στην απογευματινή συνεδρία, καθώς και σε ολοήμερα εκθετήρια. Προβλέπονται ακόμη περίπτερα τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Οι πρωινές εισηγήσεις θα παρουσιάσουν συνοπτικά υπάρχουσες και νέες εργασίες σχετικές με το αντικείμενο και τους στόχους των ημερίδων, ενώ αναλυτικότερα κείμενα των εισηγητών θα περιληφθούν αργότερα στα πρακτικά της διοργάνωσης, εφόσον το επιθυμούν.

Η ημερίδα της Καλαμάτας αφορά κυρίως στις Ορεινές Κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, και συμπληρωματικά των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης. Η δε ημερίδα της Σπάρτης (προβλέπεται για το Μάιο 2020) αφορά κυρίως στις Ορεινές Κοινότητες των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης, και συμπληρωματικά των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης.

Όσο για την προγραμματισμένη για 30 & 31 Οκτωβρίου 2020 διημερίδα της Αθήνας, στο Δήμο Βριλησσίων, θα αφορά στο σύνολο του Ταϋγέτου, ήτοι θα καλύπτει τις ορεινές περιοχές και των τεσσάρων Δήμων. Θα απευθύνεται, δε, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε Σχολές του ΕΜΠ και στα υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, καθώς και σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς σχετικούς με το αντικείμενο των ημερίδων (SPS, TIMS, “Άνθη της Πέτρας”, Menalon Trail).