Η τοξική βόμβα στον Αλφειό ποταμό

Η τοξική βόμβα στον Αλφειό ποταμό

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο Ηλείας επάνω στην όχθη του ποταμού Αλφειού και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα πριν από της εκβολές του στη θάλασσα γράφεται εδώ και περίπου 10 χρόνια μια από τις πιο μαύρες αλλά και δυσφημιστικές για τη χώρα μας ιστορία. 100.000 δέματα από σκουπίδια έχουν συγκεντρωθεί σε μια έκταση περίπου 50 στρεμμάτων και έχουν ξεχαστεί από τους πάντες.

Όπως αναφέρει το Up Stories, αυτή η τοξική βόμβα “στραγγίζει” τα απόβλητά της αρχικά στο υπέδαφος και στη συνέχεια στον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού Αλφειού, που κυριολεκτικά εφάπτεται με αυτή την παράνομη χωματερή και όλα αυτά καταλήγουν είτε στο νερό που αντλείται για την άρδευση του κάμπου είτε στη θάλασσα.

Η φύση δίνει τη δική της μεγάλη μάχη απέναντι στην ανθρώπινη κακοποίηση και αδιαφορία και 10 χρόνια μετά την εγκατάλειψη των δεμάτων έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν δέντρα μέσα από τα σκουπίδια και να φυτρώνουν διάφορα φυτά σχεδόν σε όλη την έκτασή τους.

Ίσως μετά από το οικόπεδο με τα κλαδιά στο Μάτι, που 1 χρόνο μετά την καταστροφική φωτιά επιτέλους καθαρίστηκε, ήρθε η ώρα και γι’ αυτή την παράνομη και ντροπιαστική χωματερή που μπορούν να δουν όλοι όσοι κατευθύνονται από τη Μεσσηνία προς την Αρχαία Ολυμπία, από το δρόμο.

Δυστυχώς, έχουμε και τη δική μας ντροπή στην Καλαμάτα, που ακούει στο όνομα Μαραθόλακκα…

Α.Π.