Καμία εξέλιξη για το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κυπαρισσίας

Καμία εξέλιξη για το έργο του  Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κυπαρισσίας

Καμία εξέλιξη ως προς την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης – αναβάθμισης υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία τα τελευταία χρόνια, του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.696.000 ευρώ από το ΠΔΕ, δεν έχει σημειωθεί από την ημερομηνία ένταξής του στο ΕΣΠΑ και ιδίως τους τέσσερις μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής Γιώργου Λεβεντάκη, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτη Τσίγγανου, εκτός ημερήσιας διάταξης, χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

«Από τον Ιούνιο έχει δημοσιευθεί η ένταξη του Open Mall Κυπαρισσίας. Έχει δημοσιευθεί η πράξη ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”. Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, θυμάμαι, μας είχε ενημερώσει ο κ. δήμαρχος ότι είχε κάνει κάποια ραντεβού με το Επιμελητήριο για το έργο. Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός και πληροφορούμαι ότι άλλοι Δήμοι, όπως η Μεσσήνη για παράδειγμα, αλλά και άλλοι, έχουν ξεκινήσει κι ενεργοποιούνται για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και η Τεχνική Υπηρεσία τους έχει ξεκινήσει να κάνει ό,τι πρέπει να κάνει, και ο Εμπορικός Σύλλογος ή Επιμελητήριο. Εμείς εδώ συνδικαιούχο έχουμε το Επιμελητήριο, αλλά ουσιαστικά ο Εμπορικός Σύλλογος είναι. Θα ήθελα να ξέρω, εάν ξέρετε, η Τεχνική μας Υπηρεσία τι έχει κάνει ή ο κ. δήμαρχος; Σε τι φάση βρισκόμαστε;».

Απαντώντας ο κ. Βλάχος, ανέφερε: «Μόνο ο δήμαρχος μπορεί να σας απαντήσει. Μόνο αυτός ξέρει. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ ν’ απαντήσω ακόμα, άμεσα. Το χειρίζεται ο δήμαρχος, αποκλειστικά».

Ακολούθως ο κ. Τσίγγανος ρώτησε: «Η Τεχνική Υπηρεσία ακόμα δεν έχει εμπλακεί από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα;» με τον κ. Βλάχο να απαντά «όχι» και να συμπληρώνει: «Εν τω μεταξύ έχουμε χάσει και τον Ξυγκώρο, δεν έχει φανεί πάλι…».

Σημειώνεται ότι στις 22 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκε το δήμαρχο Τριφυλίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, μαζί με μέλη του Δ.Σ. και στη συζήτηση που είχαν αναφέρθηκαν και στο θέμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Μάλιστα, σε ενημέρωση του Δήμου τότε σημειωνόταν: «“Ούτως ή άλλως η συνεργασία των δύο μερών θα είναι έντονη και συνεχής το επόμενο διάστημα, αφού από κοινού θα υλοποιήσουν το τεράστιο έργο παρέμβασης για τον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας”, όπως τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας».

Ωστόσο, από τότε ούτε έντονη ούτε συνεχής φαίνεται να είναι η συνεργασία για την υλοποίηση του έργου στην Κυπαρισσία και αυτό προκαλεί προβληματισμό, ανησυχία, ποικίλα σχόλια κι ερωτήματα…

Του Ηλία Γιαννόπουλου