Μόνιμα μέτρα για την παραβατικότητα στη Μεσσήνη ζήτησε ο Αθανασόπουλος από τον Χρυσοχοϊδη

Μόνιμα μέτρα για την παραβατικότητα στη Μεσσήνη  ζήτησε ο Αθανασόπουλος από τον Χρυσοχοϊδη

Τα αιτήματα που έθεσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Διοικητήριο, προς τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, έκανε γνωστά με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Την ανάγκη λήψης μόνιμων μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στη σύσκεψη των τοπικών Αρχών με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε αρχικώς τον υπουργό για την αύξηση της αστυνόμευσης στο Δήμο Μεσσήνης  μετά την συνάντησή τους στην Αθήνα και ζήτησε η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι βασικό στοιχείο και προαπαιτούμενο για να προχωρήσει οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή. Η μικροπαραβατικότητα αποτελεί ανασταλτικό αναπτυξιακό παράγοντα και δημιουργεί μια δυσβάσταχτη καθημερινότητα στη λειτουργία κάθε πολίτη. Η αυξημένη αστυνόμευση, σε συνδυασμό με την ποινική καταδίκη και το σωφρονισμό, αποτελούν προαπαιτούμενα για την κοινωνική ένταξη και, τελικά, για την κοινωνική γαλήνη στην περιοχή.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας και της πυρασφάλειας, ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει στην ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι.

Μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον του αρμόδιου υπουργού, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπισθούν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα».