Νέα Πελοπόννησος: «Και το όνομα… της νέας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου: ΣΥΡΙΖΟ-ΝΙΚΑΣ»


«Νίκας και Δέδες χέρι χέρι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προεόρτια συγκυβέρνησης;»

Επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», «η συνεργασία του κ. Παναγιώτη Νίκα με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Δέδε. Μια πολιτική “συναλλαγή” που είχε εξαρχής (και προεκλογικά) κλειδώσει, χωρίς ωστόσο ουδείς εκ των δύο να έχει την πολιτική παρρησία να την ομολογήσει.

Η αρχή έγινε με την υπερψήφιση από την παράταξη του κ. Δέδε του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του κ. Νίκα. Η συνέχεια με την κοινή τους απόφαση να αποκλείσουν την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Αναπτυξιακών Εταιρειών. Είναι φανερό ότι θέλουν να κάνουν παρέα τις πολιτικές τους “δουλίτσες”.

Η “χείρα βοηθείας” του κ. Δέδε έγινε “φιλί της ζωής” για τον κ. Παναγιώτη Νίκα στην προχθεσινή συνεδρίαση. Ενώ ήταν εμφανές ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα καταψήφιζαν το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του κ. Νίκα, ποσού 1.200.000 ευρώ για ένα χρόνο, όπου το 80% ήταν αποκλειστικά για εκθέσεις-εκδηλώσεις, γεγονός που θα οδηγούσε σε πολιτική “τραγωδία” τον κ. Νίκα, εμφανίστηκε ως από “μηχανής Θεός”, ο κ. Δέδες και “λύτρωσε” τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρότι αποκαλύφθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν πιστή αντιγραφή του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και παρότι η τοποθέτηση του κ. Δέδε και των μελών της παράταξής του ήταν αρνητική, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, υπερψηφίζοντας την πρόταση του κ. Νίκα, εξοφλώντας το πολιτικό “γραμμάτιο συναλλαγής” που είχε υπογράψει.

Όσο δε, για το δήθεν σεβασμό του στην απλή αναλογική που επικαλείται ο γνωστός σε όλους για τις πολιτικές του γυροβολιές, κ. Γιώργος Δέδες, είναι ένας ακόμη πολιτικός “φερετζές”. Ένα παραμύθι που κρύβει την προσωπική του ιδιοτέλεια και την ανάγκη του για επιβίωση πίσω από ιδέες και αξίες, για τις οποίες ο ίδιος δεν τρέφει κανέναν σεβασμό και ποτέ δεν υπηρέτησε.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου σάς πήραν χαμπάρι, κε Δέδε, έπεσαν οι μάσκες. Αλλά και να θέλατε να κρυφτείτε πλέον δεν μπορείτε.

Το μεγάλο ευχαριστώ του κ. Νίκα στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνέντευξή του, απέναντι στη “χείρα βοηθείας” που του προσφέρετε συνεχώς, σας “ξεγυμνώνει” εντελώς πολιτικά».