Ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο ο έλεγχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο ο έλεγχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από διεθνή εταιρεία. Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η σχετική έκθεση που θα τον συνοδεύει θα παραδοθεί κατ’ αρχάς στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Νίκας είχε επισημάνει: “Τελειώνει ο έλεγχος που διενεργείται από μια εξόχως αξιόπιστη διεθνή εταιρεία. Θέλω να παραλάβω, να ξέρω επακριβώς τι παρέλαβα και το πόρισμα να είναι οδηγός για μια σωστότερη πορεία για την Περιφέρειά μας, καθώς πρέπει να αναδιοργανωθούν πολλά πράγματα. Δεν ήρθα να ψάχνω σκελετούς σε ντουλάπες, ούτε για να κάνω τον εισαγγελέα. Εγώ δε δικάζω. Θα βγουν συγκεκριμένα πορίσματα. Σας βεβαιώνω ότι θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων να μην υπάρχει τίποτα επιλήψιμο και να περιορίζονται όλα στο πολιτικό επίπεδο, “γιατί επέλεξες το ένα έργο και όχι το άλλο”. Μακάρι να είναι όλα ωραία και καλά και μακάρι να είμαι εγώ που θα ζητήσω συγγνώμη.

Τα πορίσματα θα παραδοθούν στο υψηλότερο επίπεδο πολιτικά. Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και πρέπει να την κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο».