Ο Δ. Αθανίτης με το βραβευμένο “Λαβύρινθο” και τις “Μυστικές Συναντήσεις” στην Καλαμάτα

Ο Δ. Αθανίτης με το βραβευμένο “Λαβύρινθο” και τις “Μυστικές Συναντήσεις” στην Καλαμάτα

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα βρεθεί στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πελοποννήσου με τη βραβευμένη ταινία του “Λαβύρινθος”, ενώ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Μυστικές Συναντήσεις” στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Μπενάκη 11, στο Ιστορικό Κέντρο.

Ο “Λαβύρινθος”, βραβευμένος στο Λονδίνο όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, αλλά και στο Docfest της Χαλκίδας, προβάλλεται την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα. Με οδηγό τον Κώστα Καζανά, είναι μια κατάδυση στην καρδιά της πόλης, που ανακαλύπτει ξανά τις στοές της Αθήνας και τους ανθρώπους της, αλλά κι ένα ταξίδι μέσα στο ίδιο το σινεμά.

Την ταινία θα παρουσιάσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Στις «Μυστικές Συναντήσεις», το πρώτο του βιβλίο, ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα. Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, τη Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, συνθέτει μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέκος Κολιόπουλος.

Είσοδος ελεύθερη.