Ο Λούης Τσάτουμας θα φέρει τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης


Ο πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος, Λούης Τσάτουμας, από τη Μεσσήνη θα είναι ο λαμπαδηδρόμος που θα φέρει τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης στις 12 Μαρτίου 2020, ημέρα αφής της από την Αρχαία Ολυμπία.

Χθες ο Λούης Τσάτουμας επισκέφτηκε το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο, όπου είχαν συζήτηση για τη διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Λούης Τσάτουμας, με το ανεπανάληπτο πανελλήνιο ρεκόρ 8.66 μέτρων, κατέκτησε την 8η καλύτερη επίδοση στην παγκόσμια κατάταξη όλων των εποχών. Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) και υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος. Συνεπώς δε θα μπορούσε παρά να είναι εκείνος που θα φέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη.

Μάλιστα, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «σεβόμαστε τις Ολυμπιακές Αξίες, που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας. Οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τρανό παράδειγμα της ειρηνικής συμπόρευσης των λαών του κόσμου. Είναι τιμητική για μας τόσο η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Μεσσήνη όσο και η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα».

Στο μεταξύ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συνεχίζουν την προετοιμασία για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.