Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει  για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την πρόθεσή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης την ανέδειξε κατ’ αρχάς εκτός Ελλάδος  και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έφερε το θέμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στους Αμερικανούς συνομιλητές του  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο. Βολιδοσκόπησε μάλιστα τους Αμερικανούς συνομιλητές του κατά πόσο  η επιλογή  αυτή για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αποδεκτή από αυτούς, χωρίς όμως να πάρει  συγκεκριμένη απάντηση, δηλαδή η αμερικανική πλευρά δεν αντέδρασε αρνητικά σ’ ένα θέμα άλλωστε που δεν έχει λόγο.

Επιπροσθέτως, στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο και πριν γίνει το πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ, η «πολιτική ελίτ» της χώρας φαίνεται ότι εργάζεται συστηματικά για την προώθηση της υποψηφιότητας Βενιζέλου.

Σημειώνεται η προ εβδομάδων κοινή εμφάνιση του κ. Βενιζέλου με την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στην Αθήνα, που πήρε μεγάλη δημοσιότητα, με θέμα την ανάγκη παραπομπής στη Χάγη του θέματος της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας.

Παραλλήλως, πληροφορίες αναφέρουν  ότι έχει ήδη γίνει «προπαρασκευαστική» συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ώστε αυτή να παρακάμψει  τους λόγους για τους οποίους έθεσε εκτός κόμματος τον κ. Βενιζέλο.

Την προσπάθεια αυτή  έχει αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του πάλαι ποτέ ενιαίου ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Της Κύρας Αδάμ