Συνάντηση Π. Νίκα με Ν. Φαρμάκη για συνεργασία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας


Κοινή προσπάθεια και ουσιαστική συνεργασία σε θέματα προώθησης της ανακατασκευής οδικών αξόνων, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των συνεδρίων, αλλά και σε οικονομικά και κοινωνικά, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην Πάτρα με τον ομόλογό του της Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια από τις δύο όμορες Περιφέρειες για την προώθηση ανακατασκευής βασικών συνδετήριων οδικών αξόνων, όπως είναι οι δρόμοι Πάτρα – Καλαμάτα, Τρίπολη – Πάτρα και Τρίπολη – Λαγκάδια – Αρχαία Ολυμπία.

Το όλο πλαίσιο της συνεργασίας θα συζητηθεί σε δύο συναντήσεις μεταξύ στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων από τις δύο Περιφέρειες, οι οποίες θα γίνουν μέσα στο 2020 -η πρώτη στην Τρίπολη και η δεύτερη στην Πάτρα-, η “ατζέντα” των θεμάτων στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση, “οι δύο Περιφέρειες επιθυμούν να συμπορευθούν και να αθροίσουν δυνάμεις”.