Υπάρχει και στους Γαργαλιάνους αστυνομικό τμήμα με ελλείψεις…

Υπάρχει και στους Γαργαλιάνους αστυνομικό τμήμα με ελλείψεις…

Κάθε άλλο παρά θετική και… ρομαντική είναι η εξαγγελία του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, περί δωρεάς δύο τζιπ στο Α.Τ. Τριφυλίας από το γιο του, Γιάννη Λεβεντάκη και τον εφοπλιστή, επιχειρηματία, ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και πρώτο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην Τριφυλία, ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο αστυνομικό τμήμα, στους Γαργαλιάνους. Το Α.Τ. Γαργαλιάνων καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική έκταση στους τέως δήμους Γαργαλιάνων και Νέστορος με πολλές Κοινότητες, ορεινό όγκο και παραλιακό μέτωπο, είναι δε μια περιοχή με αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών. Γιατί, αναρωτιούνται κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ο δήμος Τριφυλίας μεσολάβησε για δωρεά τζιπ μόνο στο Α.Τ. Τριφυλίας και όχι και στο Α.Τ. Γαργαλιάνων;

Συνεχίζοντας, απορούν γιατί δεν πράττει το ίδιο για την ενίσχυση του ίδιου του δήμου είτε με οχήματα, όπως απορριμματοφόρα (σ.σ. εδώ και περίπου δύο εβδομάδες «δανεικό» απορριμματοφόρο του δήμου Πύλου-Νέστορος μαζεύει τα σκουπίδια στους Γαργαλιάνους και κάποιες μέρες και στα Φιλιατρά),  μηχανήματα, εργαλεία, ή τέλος πάντων είδη και αντικείμενα που είναι απαραίτητα στο δήμο, αλλά  μεσολαβεί για δωρεά σε μια κρατική υπηρεσία, ώστε οι ιδιώτες να καλύψουν την ανεπάρκεια ή και την αδιαφορία του κράτους, αντί να ασκήσει πίεση και πολιτική παρέμβαση, ώστε το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει και τα δύο Α.Τ. στην Τριφυλία  με προσωπικό αλλά και μέσα;

Με αυτή τη λογική, λέγεται στην περιοχή της Τριφυλίας, ας μεσολαβήσει ο δήμος σε ιδιώτες για τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα, τρία στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών (σ.σ. που ακόμα περιμένουν να δουν να καταφθάνουν κάτι άλλα που έχουν πολλάκις εξαγγελθεί, μην ξεχνιόμαστε) και δύο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για πυροσβεστικά οχήματα και επιπλέον εξοπλισμό της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, για οχήματα και εξοπλισμό στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας και το Δασονομείο Γαργαλιάνων κ.ά.

Για να μην παρερμηνευθεί ή παρανοηθεί (σ.σ. γιατί δε θέλει και πολύ ως φαίνεται), ο γράφων δεν ισχυρίζεται ότι δεν έπραξε καλώς ο δήμαρχος και ο δήμος Τριφυλίας που μεσολάβησαν σε ιδιώτες για τη δωρεά τζιπ στην αστυνομία, αλλά μεταφέρει την αίσθηση και απόψεις, απορίες και ερωτηματικά του κόσμου περί της θετικής και… ρομαντικής εξαγγελίας του δημάρχου που έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου