Από εβδομάδα κλείνει η Ιατροπούλου και ξεκινά η πεζοδρόμηση

Από εβδομάδα κλείνει η Ιατροπούλου και ξεκινά η πεζοδρόμηση

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της έναρξης κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος», η οδός Ιατροπούλου μεταξύ των οδών Νέδοντος και Χρ. Παγώνη θα κλείσει από Τρίτη 21 Ιανουαρίου για την κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρώτη φάση του έργου.

Το θέμα υπενθυμίζουμε ότι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, όπου ασκήθηκε έντονη κριτική για την πορεία του έργου τόσο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και από το δήμαρχο Καλαμάτας!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, σχολίασε ότι από το 2007 ζητούσε την ψηφιακή αποτύπωση όλων των δικτύων της πόλης, για να μην αποτελεί δικαιολογία η καθυστέρηση των έργων λόγω πλημμελούς μελέτης, αλλά η πρότασή του έπεσε σε… τοίχο, «με αποτέλεσμα τη σημερινή τραγική κατάσταση, όπου ζητούμε παράταση σε ένα έργο που δεν έχει ξεκινήσει»!

Την πρόταση συμπλήρωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, που τόνισε ότι είναι περίεργο να ζητείται παράταση για ένα έργο που βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά.

Ο Μανώλης Μάκαρης πρόσθεσε ότι, επιτέλους, τα έργα που συμβασιοποιούνται θα πρέπει να ολοκληρώνονται στο συμβατικό τους χρόνο, ενώ η Τόνια Κουζή περισσότερο καυστική υποστήριξε ότι το έργο αυτό αποτελεί… μνημείο μελετητικής ανεπάρκειας!

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης με σκωπτικό ύφος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή πορεύεται με το μότο “σήμερα χτίζουμε, αύριο γκρεμίζουμε”.

Αναρωτήθηκε, δε, για την αναγκαιότητα του έργου, από τη στιγμή που στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες ιατρεία και καταστήματα, και δεν μπορεί να καταλάβει την ανάγκη μετατροπής του δεύτερου τμήματος της Ιατροπούλου όπως το πρώτο, με τα καταστήματα εστίασης να δεσπόζουν και τον κόσμο να υποφέρει από το θόρυβο.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει ανευθυνότητα στη μελέτη του έργου και δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες! Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, που είναι και η νέα συμβατική προθεσμία.

Α.Π.