Αύριο η αγωγή για μονιμοποίηση απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων στο Δήμο Τριφυλίας

Αύριο η αγωγή για μονιμοποίηση απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων στο  Δήμο Τριφυλίας

Αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έχει οριστεί να διεξαχθεί, εξ αναβολής, η δικάσιμος της αγωγής συμβασιούχων-παρατασιούχων του Δήμου Τριφυλίας με την οποία ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Οι συμβασιούχοι υπηρετούσαν στο Δήμο Τριφυλίας και προσέφεραν τις υπηρεσίες στην καθαριότητα από το 2014 αδιαλείπτως, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως τονίζουν.

Στις 25 Μαΐου 2018 άσκησαν αγωγή ζητώντας δικαστική δικαίωση στη διεκδίκηση της παραμονής στην εργασία τους με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Θυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2019, οπότε και συγκλήθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, έπραξε το αυτονόητο αποφασίζοντας (κατά πλειοψηφία) τη στήριξή του στους συμβασιούχους-παρατασιούχους. «Οι είκοσι πέντε εργαζόμενοι που έχουν καταθέσει την από 25-05-2018 αγωγή, η οποία εκδικάζεται την 17-04-2019, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Τριφυλίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 6Ω6ΤΩΗΕ-Ψ7Υ.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 20 Δεκεμβρίου τέθηκε από τους απολυμένους συμβασιούχους-παρατασιούχους εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα εν όψει της εκδίκασης της αγωγής τους και στο Σώμα εκφράστηκαν θέσεις υπέρ της μονιμοποίησής τους.

Βεβαίως, κρίσιμο ζήτημα είναι τι θα πράξει αύριο η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, δηλαδή εάν επισήμως ειπωθεί στο δικαστήριο ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι απαραίτητοι και πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις που είχαν συνάψει σε αορίστου χρόνου και, ως εκ τούτου, να μονιμοποιηθούν. Προφανέστατα, χρήματα για τη μισθοδοσία τους θα υπάρχουν, αφού στον προϋπολογισμό που πριν από λίγες μέρες «πέρασε» σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται σε 6.677.316,77 ευρώ!

Του Ηλία Γιαννόπουλου