Γιάννης Μαργαρίτης: «Για κάποιον λόγο ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ΔΗΠΕΘΕΚ»

Γιάννης Μαργαρίτης: «Για κάποιον λόγο ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ΔΗΠΕΘΕΚ»

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την αυριανή πρεμιέρα της παιδικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ, ρωτήσαμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του για το πώς βλέπει μέχρι σήμερα την ανταπόκριση του κοινού.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ όπως ο ίδιος θα ήθελε, πρόσθεσε όμως ότι οι θεατές που έρχονται έχουν πάρα πολύ θετικές αντιδράσεις, κάτι που, όπως είπε, φαίνεται και από σχόλια στη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕΚ στο Facebook.

Πρόσθεσε, λοιπόν, ότι η ανταπόκριση των θεατών είναι θετική, όμως για κάποιον λόγο εδώ και αρκετά χρόνια ο περισσότερος κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ΔΗΠΕΘΕΚ και αυτή είναι που οι άνθρωποί του αγωνίζονται να κερδίσουν.

Πρόσθεσε δε ότι το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι το μόνο επαγγελματικό θέατρο και πρέπει ο κόσμος να γυρίσει σε αυτό, αφού του ανήκει. Δεν ανήκει, όπως είπε, στους καλλιτέχνες, ούτε στη «Φάρις», ούτε στον καλλιτεχνικό διευθυντή, αλλά στον κόσμο.

Έτσι ο κ. Μαργαρίτης κάλεσε το κοινό της Καλαμάτας να δει τις φετινές παραστάσεις, που – όπως είπε- είναι για το ευρύ κοινό και, μάλιστα, αυτή του «Γενικού Γραμματέα» είναι κωμωδία και δεν είναι έργο για λίγους.

Στόχος, σχολίασε, είναι να δει το θέατρο γεμάτο, ενώ από την πλευρά του οι παραστάσεις που ετοιμάζονται, είναι υψηλού επιπέδου.

Σε συνέχεια της ερώτησης για το αν είναι σημαντικό για τον ίδιο τα εισιτήρια που κόβονται να καλύπτουν, έστω, το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του θεάτρου, απάντησε ότι φυσικά τον ενδιαφέρουν τα έσοδα από τα εισιτήρια και η αίθουσα να γεμίζει. Πρόσθεσε, δε, ότι «στο ΔΗΠΕΘΕΚ δεν κάνουμε τέχνη για την τέχνη, αλλά τέχνη για τον κόσμο, και αν δεν υπάρχει κοινό, θα πρέπει να πάμε σπίτια μας».

Σχετικά με το τι μπορεί να αλλάξει και πώς το κοινό θα επιστρέψει στο ΔΗΠΕΘΕΚ, δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει με τον κόσμο, ανοίγοντας ένα διάλογο. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες οι άνθρωποι του ΔΗΠΕΘΕΚ θα κάνουν ένα διαφημιστικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία και γενικότερα θα κινηθούν προς την εξωστρέφεια, προκειμένου ο κόσμος να το γνωρίσει ξανά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση