Δικηγορικός Κυπαρισσίας: Παρεμβάσεις σε πολιτική και φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης για επίλυση προβλημάτων

Δικηγορικός Κυπαρισσίας: Παρεμβάσεις σε πολιτική και φυσική ηγεσία  της Δικαιοσύνης για επίλυση προβλημάτων

Συνάντηση προχθές με υπουργό, τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Παρεμβάσεις σε ανώτατο επίπεδο πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης πραγματοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και των Ειρηνοδικείων από την έλλειψη δικαστικών λειτουργών και προσωπικού.

Προχθές ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας, Θανάσης Πετρόπουλος και Αιμιλιανός Σεκλός, μαζί με το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, που εξεδόθη χθες αναφέρεται: «Χθες (σ.σ. προχθές) 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, εις την οποία παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιος Πετρόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αιμιλιανός Σεκλός και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, με θέμα συζήτησης την από 12 Σεπτεμβρίου 2019 συνεχιζόμενη αποχή του Συλλόγου μας, με βασικά αιτήματα: 1) απόσπασης ειρηνοδίκου στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας, 2) απόσπασης πρωτοδίκου στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και 3) απόσπασης-μετάταξης υπαλλήλου εις το Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να υποβάλλει τα ανωτέρω αιτήματά μας προς έγκριση στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που συνεδριάζει στις 31 Ιανουαρίου 2020».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου