«Η Βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες» – Ένα παραμύθι γεμάτο μηνύματα

«Η Βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες» – Ένα παραμύθι γεμάτο μηνύματα

Το παραμύθι «Η βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες», που βασίζεται στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, ανεβάζει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Πράματα και θάματα» με τους tsikibom το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 7.00 το απόγευμα.

Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή έχει αναλάβει ο Γιάννης Δρίτσας, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής.

Να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας θα βρεθεί στην πόλη το Σάββατο, μισή ώρα πριν από την παράσταση, και θα παρουσιάσει το βιβλίο του

Μιλώντας για την παιδική παράσταση ο Γιάννης Δρίτσας, αυτή τη φορά σε ρόλο σκηνοθέτη, δήλωσε ότι του δόθηκε ένα κείμενο που δεν ήταν θεατρικό, έτσι έκανε τη διασκευή και μέσω αυτής προσπαθεί να το ενεργοποιήσει στα μέγιστα, προκειμένου να μεταφερθεί στη σκηνή.

Αναφορικά με το παραμύθι, ανέφερε ότι γράφτηκε το 1998 και ο συγγραφέας ήθελε πολύ να γίνει παράσταση, κάτι που κάνει πρώτη η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Πράματα και Θάματα».

Όσο για τα μηνύματά του, θέλουν να δείξουν σε ένα παιδί ότι μέσα από την αγάπη, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια, αλλά και την ανάγκη του να προσφέρει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Με τη σειρά της η Ελένη Χρηστίδου ανέφερε ότι διάλεξαν το συγκεκριμένο παραμύθι, επειδή περνά μηνύματα, με τη μικρή ηρωίδα να ξεπερνά τους φόβους της και να κάνει κάτι που οι υπόλοιποι θεωρούσαν ακατόρθωτο.

Αυτό που θέλουν να περάσουν στα παιδιά είναι ότι, όταν μεγαλώνουν με αγάπη και διάθεση ελευθερίας, δεν πρέπει να φοβούνται να φτάσουν τα όνειρά τους, αρκεί να πολεμήσουν και να τα διεκδικήσουν.

Σχετικά με τις τρεις τσαγιέρες, η κάθε μία κάτι συμβολίζει: η μία το θάρρος, η άλλη την υπομονή και η τρίτη τη σοφία, εφόδια βασικά που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας, είπε κλείνοντας η κ. Χρηστίδου.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ταντής δήλωσε ότι αυτή η παράσταση ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, αφού η ομάδα ανέλαβε τη μουσική, αλλά και να κατασκευάσει κούκλες και σκηνικά, με το αποτέλεσμα, όπως είπε, να τον ικανοποιεί.

Τέλος η Δήμητρα Δημοπούλου από το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» μίλησε για μια εξαιρετική συνεργασία, αφού- μεταξύ άλλων- μέσα από αυτή ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα δει τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου του.

Π.Μπ.