Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πάουλο Γκονσάλβες

Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πάουλο Γκονσάλβες

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο Ράλι Ντακάρ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Πορτογάλου αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες.   

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο 40χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ στην Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκονσάλβες έχασε τις αισθήσεις του μετά από πτώση από την μηχανή του. Μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.   Ο Γκονσάλβες έτρεχε με μηχανή για λογαριασμό της ινδικής εταιρείας Hero και βρισκόταν στην 46η θέση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής διαδρομής μήκους 546 χιλιομέτρων Ριάντ – Γουαντί Αλ Νταγουασίρ, ο Πορτογάλος έπεσε από τη μηχανή του, στο 276ο χιλιόμετρο στις 10:16μ.μ τοπική ώρα. Όταν οι διασώστες έφτασαν με ελικόπτερο, ο Γκονσάλβες είχε ήδη υποστεί καρδιακή ανακοπή. 

Στις 10:08, οι διοργανωτές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν και αμέσως απογειώθηκε νοσοκομειακό ελικόπτερο που έφτασε στον αναβάτη μέσα σε 8 λεπτά. Ωστόσο ήταν ήδη αργά και αφού προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στην ζωή, η σορός χωρίς αποτέλεσμα, μετέφεραν την σορό του στο νοσοκομείο Layla.    Είναι ο πρώτος οδηγός που σκοτώνεται στο ράλι Ντακάρ μετά τον θάνατο του Μίκαλ Χέρνικ το 2015. Αυτή, ήταν η 13η φορά που ο Πορτογάλος οδηγός συμμετείχε στον κορυφαίο αγώνα, ενώ το 2015 είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.   Με πληροφορίες από autosport.gr και motorsport.gr

Πηγή: lifo.gr