1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού Καλαμάτας

1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού Καλαμάτας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ανοιχτό πάντα σε όλες τις τέχνες οργανώνει με αγάπη το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού, με τίτλο “Στης ελιάς το δάκρυ”, από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Δεκαεπτά συνολικά αφηγητές και ανάμεσά τους οι “πρωτοπόροι” νεο-αφηγητές Λίλη Λαμπρέλλη και Δημήτρης Προύσαλης, τέσσερις αφηγήσεις για μεγάλους και μικρούς, ένα σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού, καθώς και τρεις αφηγήσεις σε σχολεία, θα μετατρέψουν την Καλαμάτα σε μια πόλη παραμυθιών.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας όπου η Λίλη Λαμπρέλλη θα φέρει “Παραμύθια φωτός στην καρδιά του χειμώνα” με συνοδοιπόρο τη Βίκη Βασιλειάδη στο φλάουτο. Πρόκειται για μια αφήγηση για ενήλικο κοινό, μιας και τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια…

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο αφήγησης Λαϊκού παραμυθιού με τον Δημήτρη Προύσαλη με θέμα “Δημιουργώντας Λόγο στην αφήγηση: Από το χαρτί… στην ανάδυση της προσωπικής παραλλαγής”. Απευθύνεται, δε, σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν να λένε και να ακούνε ιστορίες…

Την ίδια μέρα, και πάλι στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, θα γίνουν και δύο αφηγήσεις, η μία στις 18.00 για παιδιά κάθε ηλικίας με τον παραμυθά Θοδωρή Ίντα και τίτλο “Ιστορίες με γάτες και άλλα τετράποδα”. ενώ στις 21.00 ο Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί μαζί μας “Ιστορίες για να στεριώνει το καλό και να μπολιάζει η ελπίδα”, μια αφήγηση που αφορά και πάλι ενήλικο κοινό.

Τέλος, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί τα παραμύθια θα “κρυφτούν” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας… εκεί που όχι ένας μήτε δύο, αλλά δεκατέσσερις ντόπιοι παραμυθάδες και πέντε μουσικοί θα “διαλαλούν” την πραμάτεια τους σε ένα πρωτότυπο “Παζάρι Παραμυθιών” ενώ το 1ο Φεστιβάλ θα κλείσει με μουσική από το Μεσαίωνα με το σύνολο παλαιάς μουσικής “Coloratura Musica Collectiva”.