Για τις 7 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη για το Πολυλίμνιο

Για τις 7 Απριλίου  αναβλήθηκε η δίκη για το Πολυλίμνιο

Την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για το θάνατο στο Πολυλίμνιο της 24χρονης κοπέλας από την Πάτρα και τον τραυματισμό της φίλης της αποφάσισε χθες το πρωί το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας, έπειτα από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατηγορούμενα είναι 40 άτομα και συγκεκριμένα ο δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Λόγω ασθενείας κατηγορουμένου, αλλά και απουσίας ορισμένων συνηγόρων υπεράσπισης, κατατέθηκε αίτημα αναβολής, το οποίο το δικαστήριο έκανε δεκτό και όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης στις 7 Απριλίου του 2020.

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016 τρεις φίλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όσο ήταν εκεί συνέβη μεγάλη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τα τρία κορίτσια. Η άτυχη 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα σκοτώθηκε ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.

Β.Β.