O Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

O Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας έκοψε χθες το μεσημέρι την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, που την ευλόγησε, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, άλλοι αυτοδιοικητικοί, όπως και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι το 2020 σηματοδοτεί το τέλος μιας 10ετίας ύφεσης για τη χώρα, με τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες να είναι πολλά, ενώ η δεκαετία που πέρασε χαρακτηρίστηκε και από τη στοχοποίηση της δικαιοσύνης.

Πλέον όμως, όπως είπε, προσβλέπει στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης, την οποία συνυπηρετούν οι δικηγόροι μαζί με τους δικαστές, διαφορετικά πάσχει η Δημοκρατία. Επίσης, προσβλέπει στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνει ο κλάδος των δικηγόρων, στην ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών και στην πλήρωση των λειτουργικών κενών, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής παρέμβασης του κράτους και ειδικά στις υπηρεσίες που βοηθούν τους πολίτες. Ευχή του, μάλιστα, ήταν αυτή η βοήθεια να δοθεί πριν και όχι αφού συμβεί κάτι.

Όσο για το Δικηγορικό Σύλλογο, είπε ότι διασφαλίζει με κάθε τρόπο τις συνθήκες ώστε οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί να έχουν ως μοναδικό γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος και του νόμου και να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Όσο για το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε μια χρυσή λίρα, να σημειωθεί ότι δε βρέθηκε, τουλάχιστον όσο κράτησε η εκδήλωση.

Π.Μπ.