One & Olive: Ιστορία. Έμπνευση. Καινοτομία

One & Olive: Ιστορία. Έμπνευση. Καινοτομία

Λέξεις σημαίνουσες που η καθεμία  κουβαλάει το δικό της ειδικό βάρος. Η συνάρτηση των παραπάνω είχε ένα αποτέλεσμα: τη διάκριση  του ελαιολάδου ONE & OLIVE, ως το μοναδικό καλύτερο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο παγκοσμίως (Κορωνέϊκη) και ως το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ 2019.
Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, Strategy & Marketing Manager και μας αποκάλυψε τα μυστικά της επιτυχημένης πορείας.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Γιατράκου

Ποια είναι όμως η ιστορία της οικογένειας Αναγνωστόπουλου και των προϊόντων «One & Olive»; Πότε και πως ξεκινά αυτό το άκρως δημιουργικό ταξίδι;
Η παράδοση, η αγάπη και το μεράκι για την παραγωγή ελαιόλαδου ξεκίνησε 5 γενιές πίσω, με το πρώτο ελαιοτριβείο της οικογένειάς μας, αλλά και της περιοχής να ιδρύεται το 1986.  Το πρώτο ελαιοτριβείο, λόγω των αναγκών της περιοχής που είχε τότε, κατασκευάστηκε από τον παπά της περιοχής (Μάνεσι-Τρίκορφο Μεσσηνίας), τον παπά Αποστόλη Αναγνωστόπουλο και την οικογένεια του.
Από τότε η μεσσηνιακή ύπαιθρος, το ελαιοτριβείο και η παραγωγή ελαιολάδου ήταν οικογενειακή υπόθεση, και έγινε το βασικό κομμάτι της καθημερινότητας που ανέθρεψε γενιές ολόκληρες. Για εμάς δεν ήταν μόνο βιοποριστικό ζήτημα, ήταν τρόπος ζωής. Από γενιά σε γενιά εκτός από την αγάπη και το μεράκι μας για το ελαιόλαδο, κληρονομήσαμε και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης – λειτουργούσαμε πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την καινοτομία. Η κάθε γενιά είχε κάτι καινούργιο να προσφέρει στην επόμενη.
Φτάσαμε στο σήμερα να λειτουργούμε δύο καινοτόμες μονάδες παραγωγής ελαιολάδου, μία μονάδα τυποποίησης και το brand One & Olive, ένα πολυβραβευμένο premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μοναδικά αρώματα.
Από το 1896, λοιπόν, η εξέλιξή μας ήταν συνεχής μέχρι τα τελευταία χρόνια, όπου μετά από έρευνα και ανάπτυξη, καταφέραμε να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε πρώτοι στον κόσμο μια καινοτόμο μέθοδο παραγωγής ελαιολάδου.

Θαυμάζοντας το ιδιαίτερο αυτό  μπουκάλι που κλείνει μέσα του τον χρυσοπράσινο θησαυρό της μεσσηνιακής γης,  δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς: Ποιος το εμπνεύστηκε; Ποιος το σχεδίασε;
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο design  και στη λειτουργικότητα του προϊόντος, φέρνουμε το One & Olive και το Ελληνικό ελαιόλαδο στη γαστρονομία σαν ένα μπουκάλι κρασί, το οποίο έχει ιδιαίτερη μεταχείριση, φύλαξη και παρουσίαση, ενώ συνδυάζεται ανάλογα με τις γεύσεις που παρουσιάζονται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό σε ένα καθημερινό Μεσογειακό γεύμα, σε haute cuisine, ακόμα και σε cocktail. 
Εμπνευσμένοι από την κυκλαδική τέχνη, στο μπουκάλι βλέπουμε τη φιγούρα ενός ανθρώπου, συμβολίζοντας όλους όσους συνέβαλαν στην παραγωγή αυτού του μοναδικού προϊόντος και την αίσθηση της πληρότητας έπειτα από τη δημιουργία – αντιστρέφοντας το λογότυπο βλέπουμε να σχηματίζεται η λέξη ONE. Παράλληλα αποτυπώνονται τα χρώματα της ελληνικής υπαίθρου: λευκό – ο αφρός της θάλασσας και οι ασβεστωμένοι κορμοί των ελαιόδεντρων | πράσινο – ο καρπός και τα φύλλα τους. 

Διαβάσαμε για την καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης που εφαρμόζετε στην παραγωγή σας. Μιλήστε μας γι’ αυτό. Τι το ξεχωριστό  προσδίδει στο ελαιόλαδο σας σε συνδυασμό με τη γεωγραφική σας θέση ;
Έπειτα από χρόνια έρευνας και δοκιμών, φέραμε μία νέα καινοτόμο μέθοδο παραγωγής ελαιολάδου που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των ελαιοτριβείων σήμερα. Η καινοτόμος μέθοδος μας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τους χρόνους επεξεργασίας κατά 80%, υπάρχει ακρίβεια καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής και είναι ελεγχόμενα όλα τα στάδια παραγωγής , σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο. Με τον συγκεκριμένο τρόπο δημιουργούμε το One & Olive  αυθεντικό μονοποικιλιακό premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, με σπουδαία οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Η βασική διαφορά που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι η οξύτητα και μόνο δεν καθορίζει ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Δηλαδή, η οξύτητα του θα πρέπει να είναι μέχρι 0.8, αλλά παράλληλα και οργανοληπτικά άρτιο, κάτι το οποίο πολλές φορές περιφρονείται. Ένα premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει ιδιαίτερο οργανοληπτικό προφίλ όπως αρώματα και γεύση. Χαρακτηρίζεται παρόμοια με ένα κρασί ή κάποιο ουίσκι.
Το One & Olive λόγω της καινοτόμου μεθόδου παραγωγής, αλλά και λόγω της βιοποικιλότητας της περιοχής παρουσιάζει ιδιαίτερα και σπάνια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά για την κορωνέικη ποικιλία παγκοσμίως.

Ποιον προτείνετε ως ιδανικό τρόπο να απολαύσουμε  γευστικά  το ξεχωριστό αυτό, απροσποίητα γκουρμέ προϊόν;
Ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσουμε το One & Olive είναι ωμό σε διάφορες παρασκευές. Ο λόγος είναι απλός, έτσι μπορούμε να γευόμαστε τα σπάνια αρώματα του καθώς και να έχουμε όλα τα οφέλη για την υγεία μας που έχει ένα ποιοτικό EVOO (Extra Virgin Olive Oil).

Και τέλος για να ακολουθήσουμε τις τάσεις και να υποκλιθούμε και στη μόδα των κοκτέιλ, έχετε αποπειραθεί ποτέ να αναμείξετε το προϊόν σας με κάποιον εξειδικευμένο bartender;
Οι τάσεις είναι  οι νέες γεύσεις μέσω διαφορών «παντρεμάτων». Με το One & Olive  τα τελευταία χρόνια παρασκευάζουμε ένα κοκτέιλ σε γνωστά bar της Αθήνας. Επίσης για τους λάτρεις των γλυκών εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα σε αυτόν που δοκιμάζει μους σοκολάτα με One & Olive για dressing, όπως και παγωτό βανίλια με Οne & Olive και αλάτι θάλασσας.

*Δημοσιεύθηκε, στο ένθετο “Γαστροπλοϊα” Δεκεμβρίου, μαζί με το “Θάρρος”

One & Olive Mixology Sessions – The Oliveto Cocktail ft. Spirt…

🍸🍸Our boys got behind the bar for a One & Olive Mixology Session featuring Spirtokouto Cocktail Bar. 🍸🍸Christos with great creativity prepared an Oliveto Cocktail with a few twists! Check out the video for the ingredients and grab your shakers! Or you can visit Spirtokouto Cocktail Bar to enjoy a cocktail with One & Olive Premium Extra Virgin Olive Oil.Feel the Creative and Fun Vibes!#OnOFamily #OnOMixology #MixologySessions #Oliveto #OnOLove #OnOLifestyle#Mixology #Cocktail #OliveOildrink #Premium #GREVOO #madeingreece #EVOO#spirtokoutofamily #drinkup #fun #OneOlive

Δημοσιεύτηκε από One & Olive στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017