Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμάτα: Κυριάρχησε η κόντρα και υπήρξαν αποχωρήσεις

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμάτα:  Κυριάρχησε η κόντρα και υπήρξαν αποχωρήσεις

Σπάνια βλέπουμε σε απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν άλλοι φορείς και σωματεία, όπως σήμερα που είδαμε να λαμβάνει μέρος, μεταξύ άλλων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Τελικά, όμως, αυτή η συμπόρευση αυτή δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά τον Δημήτρη Φαββατά, που μίλησε εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, στο βήμα ανέβηκαν μέλη του ΠΑΜΕ για το δικούς τους χαιρετισμούς και ομιλίες. Σε αυτές κυριάρχησαν επιθέσεις στα μέλη του Εργατικού Κέντρου, στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ, ενώ έγινε εκτενής αναφορά σε πρόσφατες καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου για επεισόδια που σημειώθηκαν σε Διοικητικό του Συμβούλιο.


Αυτές οι προσωπικές αναφορές από τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από την απεργιακή συγκέντρωση αρκετών από τους συγκεντρωμένους, με τον Δημήτρη Φαββατά να δηλώνει ότι μέλη της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα, βρέθηκαν στην κινητοποίηση για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Πρόσθεσε, όμως, ότι δυστυχώς από τους ομιλητές έγιναν προσωπικές αναφορές στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, όπως και σε άλλα θέματα, κάτι που, όπως είπε, δεν εκφράζει την ΑΔΕΔΥ.
Έτσι, κάλεσε όποιον έχει προσωπικές διαφορές με κάποιον να το γνωστοποιήσει είτε με συνέντευξη είτε με δελτίο Τύπου.
Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση συνεχίστηκε με ομιλίες κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του νέου ασφαλιστικού, ενώ έγινε κάλεσμα στον κόσμο να στρατευτεί στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Τέλος, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Π.Μπ.