Εγκρίθηκε η διενέργεια των διαγωνισμών δακοκτονίας

Εγκρίθηκε η διενέργεια  των διαγωνισμών δακοκτονίας

Τη διενέργεια διαγωνισμών και όλων των υπόλοιπων σχετικών διαδικασιών για τη δακοκτονία του 2020 σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη την περασμένη Δευτέρα.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της εκπόνησης μελέτης που αφορά στην ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αίτημα χρόνων της κοινωνίας της λακωνικής πρωτεύουσας. Εγκρίθηκε ακόμη η κατακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τα έργα προστασίας στο λιμάνι Πλάκας του Λεωνιδίου.

Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή -με σκοπό να προχωρήσει το συντομότερο η υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- ενέκρινε τον ορισμό δικηγόρων για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου στις προσφυγές που έχουν γίνει κατά της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή των ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στις Π.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας.

Τέλος, ενέκρινε τη διενέργεια δύο διαγωνισμών για τον καθαρισμό και την διαγράμμιση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αρκαδίας, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές για όσους το χρησιμοποιούν.