Ενημέρωση από το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας – Εκδήλωση στην Καλαμάτα

Ενημέρωση από το γενικό  γραμματέα Πολιτικής Προστασίας – Εκδήλωση στην Καλαμάτα

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν προχθές στην Τρίπολη μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετέσχε και ο δήμαρχος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά την ενημέρωση, για τα όσα αλλάζουν στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη θωράκιση της Πελοποννήσου από κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και γενικότερα οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ακόμα δόθηκε ενημέρωση για τις νέες δομές που συστήνονται ως Περιφερειακά και Τοπικά Κέντρα Επιχειρήσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Σε συνομιλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η διεξαγωγή μίας μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο ενός διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου στην Καλαμάτα, παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων και εθελοντικών ομάδων, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας.

Επίσης, ο δήμαρχος παρείχε ενημέρωση στον κ. Χαρδαλιά αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος έχει αναλάβει στο πεδίο ευθύνης του, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες.

Τέλος, τον ενημέρωσε για τη μεγάλη νυχτερινή άσκηση με σενάριο σεισμού που προγραμματίζεται στην Καλαμάτα την Πέμπτη 5 Μαρτίου.