Η Ένωση Αστυνομικών διαψεύδει τα περί νέων αστυνομικών στην ΟΠΚΕ

Η Ένωση Αστυνομικών διαψεύδει  τα περί νέων αστυνομικών στην ΟΠΚΕ

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει ότι είναι εσωτερική μετακίνηση 

Όχι μόνο δεν είναι νέα δύναμη οι 10 αστυνομικοί που «ενίσχυσαν»/μετακινήθηκαν στην ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, αλλά πρόκειται για υφιστάμενη δύναμη, της οποίας η μετακίνηση αποδυναμώνει άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητα περί ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στη Μεσσηνία ανάγκασαν χθες την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας να εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας τις δήθεν «θετικές ειδήσεις».

Μετά τη συνάντηση

Η ιστορία ξεκίνησε, όταν μετά τη συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλου, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, υπήρξε η πληροφόρηση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται 10 αστυνομικοί, προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη της ΟΠΚΕ και να ενταθούν οι περιπολίες και η αστυνομική παρουσία σε χωριά και άλλα σημεία του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, ο κ. Βασιλόπουλος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του.

Διαψεύδει

Χθες, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για νέα δύναμη. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία μας. Το τελευταίο διάστημα, με διαταγή του διευθυντή της Δ.Α. Μεσσηνίας, η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. της Διευθύνσεως ενισχύθηκε με δέκα αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από άλλες Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι νέοι αστυνομικοί στην οργανική δύναμη της Διευθύνσεως, όπως αναγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. 

Αυτό το γεγονός, σε συνάρτηση με το μεγάλο αριθμό συναδέλφων που ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μεταναστευτικών ροών, έχει αποδυναμώσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού. Όλα τα παραπάνω προβλήματα και όχι μόνο, παρουσιάστηκαν στον κ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη και προς τούτο υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα.

Είμαστε, λοιπόν, αναγκασμένοι να εμείνουμε στην πάγια θέση μας για αύξηση των οργανικών θέσεων της Διευθύνσεώς μας, προκειμένου να είναι δυνατή η ενίσχυσή μας μέσω των ετήσιων τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων. Η λύση ενός προβλήματος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί η ίδια πρόβλημα».

Της Βίκυς Βετουλάκη