Καταγγέλλουν ως μονόπλευρη την ημερίδα του Δήμου για το 5G


Σε καταγγελία για την ημερίδα που οργανώνεται στις 21 Φεβρουαρίου για το 5G προχώρησε χθες η Περιβαλλοντική- Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, χαρακτηρίζοντάς την μονόπλευρη.

Αναλυτικά στη γραπτή τους δήλωση αναφέρουν:

«Σήμερα (σ.σ. χθες), οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής-Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας προχώρησαν σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας, κ. Μπασακίδη, στο Δημαρχείο, προκειμένου να μας εξηγήσει για ποίο λόγο η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας απέρριψε το από 7-1-2019 αίτημα μας προς το Δήμο Καλαμάτας (αρ. πρωτ. 667/20) να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών στην ημερίδα που θα διοργανώσει ο Δήμος προς ενημέρωση των πολιτών της Καλαμάτας για την ασύρματη τεχνολογία 5ης γενιάς, ένας από τέσσερις προταθέντες εξ ημών επιστήμονες, οι οποίοι ύστερα από έρευνά μας διαπιστώθηκε ότι έχουν πραγματοποιήσει έρευνες και μελέτες πάνω στις επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας δικτύων.

Σε ερώτηση μας: Γιατί ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στην από 2/12/2020 δημόσια δέσμευσή του, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα σχετικά πρακτικά του Δήμου στη σελίδα 47 και κατά την οποία δήλωση ο δήμαρχος δεσμεύεται ότι στην ημερίδα που πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος θα κληθεί και ένα επιστήμονας που θα προτείνουν οι δημότες. Ο κ. Μπασακίδης απάντησε: “Ε και τι έγινε; Εσείς κάντε τη δική σας ημερίδα και καλέστε όποιον θέλετε. Ο Δήμος θέλει να κάνει μια ημερίδα που να ενημερώνει το κοινό χωρίς αντιπαραθέσεις”.

Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα και διαπιστώσεις εκ μέρους μας, καλώντας τη Δημοτική Αρχή δημοσίως να τοποθετηθεί:

-Ο δήμαρχος ως πρώτος πολίτης της πόλης δεν οφείλει να τηρεί τις δημόσιες δεσμεύσεις του προς τους δημότες του ή αποφασίζουν άλλοι χωρίς να τον ρωτήσουν;

-Το ζητούμενο είναι να γίνει –προς αποφυγή ενδεχόμενων αντιπαραθέσεων ή διάστασης απόψεων- μια ημερίδα από την πλευρά του Δήμου μόνο για το θεαθήναι και για το παιχνίδι τον εντυπώσεων, δηλαδή ως διεκπεραιωτική διαδικασία πριν από την καινούργια σύμβαση που έχει ήδη προαναγγελθεί ή μια ημερίδα που θα εγγυάται την πολυφωνία και το δημιουργικό διάλογο με σεβασμό στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας.

Είναι πρόδηλο ότι, υπό αυτές τις συνθήκες και διαδικασίες, η ημερίδα που προαναγγέλθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους θα είναι μονόπλευρη και χωρίς τα εχέγγυα της απαιτούμενης αξιοπιστίας, καθώς δε σέβεται τα υπεσχημένα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα των πολιτών».

Tags: