Μελέτες πλέον του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

Μελέτες πλέον του 1,5 εκατομμυρίου  ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

Χρηματοδότηση στην Περιφέρεια από το ΠΔΕ

Η παραλιακή διασύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, η κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο, ο δρόμος Βαλύρας-Σκάλας-Βαλύρας-Ζευγολατιού-Διαβολιτσίου και ο δρόμος Αρφαρών-Λάμπαινας είναι έργα που θα ξεκινήσει να μελετά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, «μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.015.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο φετινό του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτό γνωστοποιεί με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του πιο πάνω υπουργείου, Δημήτρης Σκάλκος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Σκάλκος σημειώνει ότι το υπουργείο συμφωνεί με την ένταξη στο ΠΔΕ των μελετών ωρίμανσης που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία καλεί να υποβάλει τις παραπάνω μελέτες “προς ένταξη στο ΠΔΕ έτους 2020, στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ.Αν.Επ., προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει από πλευράς σας η διαδικασία ανάθεσης».

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η μία μελέτη, με προϋπολογισμό 6000.000 ευρώ, αφορά στην παραλιακή διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης, τη νέα γέφυρα στον Πάμισο και τη βελτίωση του δρόμου Βαλύρας-Σκάλας-Μελιγαλά-Ζευγολατιού-Διαβολιτσίου. Η δεύτερη μελέτη, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα από Αρφαρά ως Λάμπαινα.