«Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας


Μετά το εντυπωσιακά επιτυχημένο 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο επιστρέφει στις μουσικές του περιπλανήσεις με ένα “Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι”. Εκεί το Φεστιβάλ “Μουσικές του Κόσμου” συναντά το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και το Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”.

Τέσσερις συναυλίες, τρία masterclass και ένα σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής από τις 15 έως και τις 18 Φεβρουαρίου θα προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό της πόλης ένα αξέχαστο τετραήμερο!

Η αρχή γίνεται το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου (21.00), με ένα “ρεσιτάλ κιθάρας” του Δημήτρη Κοτρωνάκη στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Την επομένη, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (20.00), πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, “Η ζωή και η αγάπη μιας γυναίκας” θα μας οδηγήσουν από την ερωτική αναγέννηση στον εκλεκτικισμό του 20ού αιώνα με τη σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη. Γενική είσοδος 5 ευρώ

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου (20.00) και πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, θα φιλοξενηθούν τρεις σημαντικοί μουσικοί σε μια βράδια έκπληξη με τον Γιάννο Μαργαζιώτη στο βιολί, την Ai Motohashi στο πιάνο και τον Κόντρα Τενόρο Νίκο Σπανάτη. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τέλος, την Τρίτη 18, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιλεγμένοι μαθητές από το Young Talents School του Μουσικού Σχολείου του Amsterdam θα συναντηθούν μουσικά με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ελεύθερη είσοδος.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα masterclass κιθάρας του Δημήτρη Κοτρωνάκη κι ένα σεμινάριο Μουσικοκινητικής με τον Βασίλη Αναγνώστου, ενώ θα ξεκινήσει το 3ήμερο masterclass βιολιού και πιάνου με τους Γιάννο Μαργαζιώτη και Αλεξία Μουζά αντίστοιχα…