Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Περί της αποχώρησης από την απεργιακή κινητοποίηση

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: Περί της αποχώρησης από  την απεργιακή κινητοποίηση

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ του Νομού Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της συνδιοργάνωσης συγκέντρωσης σωματείων για την απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου του 2020 στην πλατεία της 23ης Μαρτίου την ημέρα της απεργίας, έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

-Αποφάσισε να συμμετέχει θεωρώντας πως δεν μπορεί να απουσιάζει από μια τέτοια κινητοποίηση ένα δευτεροβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους του νομού

-Θεώρησε αυτονόητο πως η διαδικασία θα ήταν απόλυτα συμβατή με τον αγώνα για την υπεράσπιση του διεκδικητικού πλαισίου, που ήταν και ο σκοπός της κινητοποίησης

-Διαφωνεί με όποιας μορφής προσωπική επίθεση έγινε σε εκλεγμένους άλλου οργάνου και μάλιστα εν τη απουσία τους

-Τα όρια της ελευθερίας όλων μας θεωρούμε πως φτάνουν μέχρι την επίσημη τεκμηριωμένη καταγγελία στους συναδέλφους μας και όχι σε αήθεις ύβρεις διά βήματος του τύπου βραβεία γυναικείου ρόλου σε άνδρες.

Τέτοιες μέθοδοι θεωρούμε πως σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους από τη δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την καταστροφική διαχρονικά λαίλαπα της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας και ενδεχομένως να κατηγορηθούμε για συνέργειες.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Nομού Μεσσηνίας απέχει και καταδικάζει τέτοιες διχαστικές λογικές και πρακτικές και υπενθυμίζει πως ο ρόλος του είναι καθοδηγητικός, ενημερωτικός, διεκδικητικός και οτιδήποτε προάγει τόσο τη συνδικαλιστική δεοντολογία όσο και όποιας μορφής αγώνα διεκδίκησης. Σε καμία, όμως, περίπτωση δε σέρνεται πίσω από οποιονδήποτε που προτάσσει τόσο την παράταξή του όσο και την εμπάθεια του ή άλλες προσωπικές εμμονές και όχι το συμφέρον αυτών που εκπροσωπεί.

Διαχρονικά το επίπεδο των μελών του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας δεν επέτρεψε ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αγανάκτηση στους συναδέλφους και απαξίωση σε κάθε δίκαια διεκδίκηση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν κάνουν πολιτική και δεν είναι φερέφωνα κανενός, έχουν εργατική κουλτούρα, διεκδικούν – αγωνίζονται – κερδίζουν.

Ύστερα από συνεννόηση των εκπροσώπων των συνδυασμών Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία και ΔΑΚΕ Δημοσίων Υπαλλήλων έγινε αποχώρηση από τη συγκέντρωση.