Οι πεζοπόροι του «Ευκλή» γνώρισαν το Κάστρο του Πηδήματος


Οι περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» μια φορά το μήνα εντάσσουν στο πρόγραμμά τους εξόρμηση στο Νομό Μεσσηνίας, για να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές και να γνωρίσουν τα χωριά.

Έτσι στις 9 Φεβρουαρίου, προσκαλεσμένοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος, ανέβηκαν και περπάτησαν στο καθαρισμένο νέο μονοπάτι προς το Ενετικό Κάστρο του Πηδήματος. Η θέα από ψηλά στο μεσσηνιακό κάμπο ήταν απίστευτη, όπως είπαν οι συμμετέχοντες, οι πενήντα Καλαματιανοί που απόλαυσαν την κυκλική διαδρομή των 5.800 μ. παρέα με τους ντόπιους κατοίκους. Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με φαγοπότι και χορό στην τοπική ταβέρνα «Ο Μένης», ενώ δεν παρέλειψαν να πιουν το καφεδάκι τους στην κεντρική πλατεία στο μοναδικό καφενείο του Ιωάννη Καννελόπουλου.

Σχετικά η πρόεδρος του «Ευκλή», Ελένη Οικονομοπούλου, ευχαριστεί θερμά όλους τους φυσιολάτρες, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηδήματος, την πρόεδρό του Βασιλική Πουλοπούλου, τα μέλη του συλλόγου και τον ντόπιο οδηγό της εξόρμησης, Δημήτριο Τσίμπουρη, για την άψογη φιλοξενία και για τα κεράσματα.

Η επόμενη εξόρμηση είναι προγραμματισμένη στις 23 Φεβρουαρίου για τα καλντερίμια της Μάνης, από τη Μηλέα έως το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικολάου.