Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και “μπίζνες” δισεκατομμυρίων


Καθημερινό θέμα στα δελτία ειδήσεων οι ροές, οι πνιγμοί, οι αλληλοσκοτωμοί των προσφύγων, οι καθημερινές προστριβές με τους ντόπιους, η οργή των νησιωτικών πληθυσμών και η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στα νησιά του Αν. Αιγαίου για την υποτιθέμενη εξυπηρέτησή τους. Ατελείωτα πλήθη ξεριζωμένων ανθρώπων σπρώχνονται προς την Ευρώπη από εκατοντάδες αδίστακτα κερδοσκοπικά κυκλώματα, απότοκα των εγκληματικών πολιτικών (στρατιωτικών και οικονομικών) των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Κατά κάποιον τρόπο, άνθρωποι από τις χώρες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την επέλαση των δυτικών πολυεθνικών, των στρατών και των μισθοφόρων τους, παίρνουν την εκδίκησή τους δημιουργώντας σοβαρά, κοινωνικά κυρίως, προβλήματα στις χώρες που τους επιτέθηκαν και τώρα τους «υποδέχονται». Η Ελλάδα των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι μία απ’ αυτές, διότι παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει κάθε μορφής διευκόλυνση (πολιτική, στρατιωτική, οικονομική) στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- Ισραήλ, για να ισοπεδωθεί σειρά ολόκληρη χωρών, από τη Λιβύη ως το Αφγανιστάν με τις «ανθρωπιστικές» τους βόμβες και πυραύλους. Η μαφιόζικη Οθωμανική κλίκα Ερντογάν, μεθόδευσε και οργάνωσε, είτε με τη βία είτε με εξαπάτηση, την είσοδο στο έδαφός της του μεγαλύτερου μέρους των εκατομμυρίων παραγόμενων προσφύγων από όλες τις εμπόλεμες χώρες Αφρικής και Μ. Ανατολής, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα και την Ε.Ε. Έτσι καταφέρνει και αποσπά πολιτική ανοχή στις ρισκαδόρικες επεκτατικές της κινήσεις, πολιτικά ανταλλάγματα και μεγάλα χρηματικά ποσά από εταίρους και συμμάχους. Οι επιχειρηματίες της βρίσκουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, ενώ το οργανωμένο έγκλημα (πορνεία, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο οργάνων), εξασφαλίζει χιλιάδες αναλώσιμα μέλη. Το παραεμπόριο ανθεί, ενώ έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύκλωμα διακινητών – δουλεμπόρων που αναλαμβάνουν τη σταδιακή έξοδο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, πάντα μέσω Ελλάδας, έναντι υψηλότατων ανά άτομο αμοιβών. Πρόκειται για μια απάνθρωπη και αισχρή διαδικασία άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων, στην οποία εμπλέκεται μεγάλο μέρος στελεχών του κρατικού μηχανισμού της γείτονος που κυριολεκτικά θησαυρίζουν. Την ίδια σχεδόν αντιμετώπιση έχουν όσοι «αδειάζονται» στην Ελλάδα, από ανάλογους μηχανισμούς που δρουν σε συνεννόηση με τους Τουρκικούς.

ΓΥΡΩ από το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει στηθεί μια γιγάντια κερδοφόρα βιομηχανία στην οποία εμπλέκονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τους ταξιτζήδες ως τους εθνικούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους όλων των βαθμίδων. Δε θα μπορούσαν να λείψουν τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ταμεία, διεθνείς οργανισμοί (Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, κλπ), σκοτεινοί φορείς και ύποπτες οργανώσεις (ΜΚΟ), πολυεθνικές και δεν συμμαζεύεται. Ένας πολυπλόκαμος και πολυσχιδής μηχανισμός που κερδίζει δισεκατομμύρια από τη βία, τον πόλεμο, τη δυστυχία και την άγρια εκμετάλλευση, που αντιδρά σθεναρά σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πολλά Ταμεία για την υποτιθέμενη διευθέτηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως το ΤΑΜΕ (Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης), το ΤΕΣ (Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων), το ΤΕΑ (Ταμείο Εσωτερικής Ασφαλείας), ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, το Ευρωπαϊκό Μέσο Στήριξης (ΕΜΣ, για έκτακτες ανάγκες) κ.ά. Για την Ελλάδα το ΤΑΜΕ διέθεσε 143 εκατ. ευρώ για μετεγκατάσταση μεταναστών την περίοδο 2015-2019 (6.500 ευρώ ανά άτομο, για 22.000 άτομα). Αντίθετα, για τους εγκλωβισμένους σε ανοιχτά ή κλειστά ΚΥΤ μετανάστες και αταυτοποίητους πρόσφυγες, η Τσιπροκυβέρνηση εισέπραξε από Ε.Ε. 1000 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο και άλλα 330 εκατ. από το ΤΑΜΕ. Αυτά επισήμως, διότι υπάρχουν και οι άτυπες χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ και δεκάδες άλλους σκοτεινούς φορείς που συντηρούν εκατοντάδες ληστρικών ΜΚΟ που με τη σειρά τους λαδώνουν κυβερνητικούς και δημοτικούς αξιωματούχους για να γίνεται απρόσκοπτα η «δουλειά». Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εθνικές καθώς και τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων από το ΕΜΣ, που δίδονται σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που θα υποβληθεί η αίτηση από το κράτος – μέλος. Αν προσθέσουμε και την αρχική αφαίμαξη χιλιάδων ευρώ από κάθε πρόσφυγα για μετακινήσεις, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, και «διευκολύνσεις», ο τζίρος ξεπερνάει τα δύο δισ. ευρώ για την τετραετία. Μιλάμε, λοιπόν, για κολοσσιαία μπίζνα που σχετίζεται όμως με τον εγκλωβισμό και όχι τη (φθηνή) μετεγκατάσταση. Ο εγκλωβισμός, λοιπόν, των μεταναστών συμφέρει τους κυβερνώντες γιατί γεμίζει τα κομματικά ταμεία και πλουτίζει τους ημετέρους με μπόλικο μαύρο χρήμα. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι δήμαρχοι της Ν.Δ. ξεσηκώθηκαν εναντίον των μετεγκαταστάσεων στις περιοχές τους, με την κυβέρνηση να τους «κατανοεί» και να στέλνει μόνο μερικές δεκάδες ή καθόλου. Διότι το «ψωμί» είναι αλλού, στον εγκλωβισμό.

Γι’ αυτό, ούτε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ούτε οι ΝΟΥΔΟΥΔΕΣ προχώρησαν στην αποσυμφόρηση των νησιών. Απλά δεν τους συμφέρει να χαθεί ένας τόσο «χρήσιμος» πακτωλός χρημάτων, με μικρό μέρος του οποίου θα σταματήσουν και τις αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων. Να γιατί ξανασυστάθηκε το χρυσοφόρο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από την κάποτε σφοδρά αντιδρώσα Ν.Δ.

ΒΕΒΑΙΑ, οι ξενόδουλες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., προκειμένου να δικαιολογηθούν για την αφόρητη κατάσταση στα μεγάλα νησιά του Αν. Αιγαίου, ή ψελλίζουν απλώς τα περί έλλειψης αλληλεγγύης, κοινής πολιτικής και κανόνων από την Ε.Ε., ή σιωπούν για το προσφυγικό ζήτημα και για τα εθνικά θέματα (με το γνωστό τροπάρι «είμαστε μόνοι»), ενώ υπογείως ανταλλάσουν τη σιωπή τους με την ανοχή των «θεσμών» στη χαλάρωση κάποιων οικονομικών δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει, εμπαίζοντας τον κόσμο με δήθεν αυξήσεις σε συντάξεις κι επικουρικά. Από την άλλη, οι κυρίως υπεύθυνοι του προβλήματος (ΗΠΑ) δε θέλουν με κανέναν τρόπο την αποκατάσταση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, διότι τότε δε θα μπορούν να δικαιολογούν τη στρατιωτική τους παρουσία εκεί. Μια παρουσία που τους είναι απαραίτητη για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων και όχι Ρωσικών. Διότι είναι προφανές πως αυτός που ελέγχει τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους προς την Ε.Ε., θα διεκδικήσει τη Γηραιά Ήπειρο σαν τεράστιο γεωπολιτικό έπαθλο στο εν εξελίξει παγκόσμιο παιχνίδι ισχύος. Η Ελλάδα (οι αστικές κυβερνήσεις), στο μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται στην ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει σαν πιόνι που κινείται σύμφωνα με τις υποδείξεις εταίρων, συμμάχων και δανειστών, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά τους, απεμπολώντας την κυριαρχία της στο Αιγαίο και τα μεγαλύτερα νησιά του που πάντα ήταν στο στόχαστρο της Τουρκίας και των υποτιθέμενων προστατών μας. Οι σχεδιασμοί τους είναι πολύ βρώμικοι, απάνθρωποι και μεγάλης κλίμακας και απαιτούν οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα για την αποτροπή τους.

Κ.Α. Αποστολόπουλος

Φυσικός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός