Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τον κορωνοϊό

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου σύσκεψη για τον COVID-19, με τη συμμετοχή του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμάτας, του λιμενάρχη Καλαμάτας, των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα έως τώρα δεδομένα και αποφασίστηκε κοινή δράση του Δήμου με όλους τους συναρμόδιους φορείς στον τομέα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της καταπολέμησης τυχόν κρουσμάτων, πάντα υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν καθησυχαστικοί. Τονίζεται δε ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Είχαμε μία σύσκεψη με στόχο τη σωστή ενημέρωση σε ζητήματα πρόληψης και κυρίως για να καθησυχάσουμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, πρέπει όλοι να είμαστε ψύχραιμοι κι έτσι να αντιμετωπίσουμε τον συγκεκριμένο ιό. Δόθηκαν οδηγίες και όλοι οι φορείς είμαστε σε συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε, αν χρειαστεί, όποιο περιστατικό».