«Αλώνια» στα Λέικα άφησε ο Παν. Νίκας

«Αλώνια» στα Λέικα άφησε ο Παν. Νίκας

Σιγά- σιγά αρχίζει να “ξεφλουδίζεται” το έργο της δημαρχοντίας του Παναγιώτη Νίκα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στα χείλη των περισσότερων πολιτών, τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι “Καλαμάτα δεν είναι μόνο η Αριστομένους”. Κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Μια ματιά στους παράλληλους δρόμους του κέντρου της πόλης δίνει μια πρώτη εικόνα. Τώρα, αν ανατρέξει κανείς και το τι υπάρχει πιο πέρα, σίγουρα θα απογοητευτεί.

Αυτό νοιώθουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στα Λέικα. Τα έργα της αποχέτευσης και της ύδρευσης υπήρξαν πολύτιμα για την υγεία των κατοίκων της Κοινότητας. Από κει και πέρα, όμως, κανείς δεν φρόντισε να αποκαταστήσει και τα προβλήματα, που δημιούργησαν,  με τους σκαμμένους δρόμους.

Οι κάτοικοι της περιοχής, εδώ και χρόνια παραπονιούνται γραπτώς, προφορικά, με όλους τους τρόπους. Κανείς όμως δεν δίνει σημασία στη διαμαρτυρία τους. Και με το δίκιο τους αναρωτιούνται: Ως πότε η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης μας θα μοιάζει με βόλτα με τρενάκι τρόμου ή περιπέτεια από τα παιχνίδια χωρίς σύνορα;

Οι οδηγοί κυκλοφορούν κυριολεκτικά αμυνόμενοι αποφεύγοντας όσες περισσότερες λακκούβες μπορούν κι όσο καλύτερα δεδομένου του ότι οι δρόμοι είναι στενοί και μεγάλο περιθώριο ελιγμών δεν υπάρχει. Σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ όλους οι οδηγοί δικύκλων – είτε πρόκειται για ποδήλατα είτε για μοτοσυκλέτες – που συχνά «πιάνονται» οι ρόδες στις λακκούβες και πέφτουν άγαρμπα στην άσφαλτο. Πολλοί οι τραυματισμοί, πολλές οι βλάβες στα οχήματα, μεγάλη η ταλαιπωρία ειδικά εν μέσω σεζόν αλλά και η δυσφήμιση της πόλης μας.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες δηλώνουν αγανακτισμένοι και περιμένουν να βρεθεί κάποιος – επιτέλους – να βάλει ένα τέλος στη «ντροπιαστική» και «εξουθενωτική» αυτή κατάσταση όπως την χαρακτηρίζουν μονολεκτικά κάποιοι πολύ κουρασμένοι εξ αυτών που δεν επιθυμούν καν να προβούν εκτενέστερες αναλύσεις καθώς όπως λένε «Χρόνια τα συζητάμε. Τι νόημα έχει αφού δε γίνεται τίποτα»;

Η τελευταία “επίσημη” απάντηση που πήραν ήταν “εδώ δεν έχουμε δρόμους στην Καλαμάτα, θέλετε να σας φτιάξουμε στα Λέικα”;

Από τις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε εύκολα διαπιστώνει κάποιος τι συμβαίνει τόσο στον κεντρικό δρόμο όσο και σε καθέτους οδούς, ιδιαίτερα από το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέχρι το νταμάρι.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη