ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Ανδρινόπουλος και Πανουσιοπούλου δεν ψήφισαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Ανδρινόπουλος και Πανουσιοπούλου δεν ψήφισαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό

Κάτι φαίνεται πως, ίσως, δεν πάει καλά σε ΔΕΥΑΤ και δήμο Τριφυλίας

Κάτι φαίνεται πως, ίσως, δεν πάει καλά στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και, κατ’ επέκταση, στο δήμο Τριφυλίας, τη διοίκηση και τη λειτουργία του, καθώς μόνο ως τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί η, προφανέστατα, συνειδητή επιλογή και απόφαση του επικεφαλής της παράταξης «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ», Στάθη Ανδρινόπουλου και της δημοτικής συμβούλου που εξελέγη με την παράταξη «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Πρωταγωνίστρια», Μαρίας Πανουσιοπούλου, στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό έτους 2020 της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στην οποία πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης.
Η σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης εδράζεται στο γεγονός ότι οι παρατάξεις στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώτος, ο οποίος έχει οριστεί από τον κ. Λεβεντάκη ως εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Ε. Γαργαλιάνων, και μέλος η δεύτερη «συνεργάζονται» με το δήμαρχο και την παράταξή του και οι ίδιοι συμφώνησαν αντιστοίχως με τον ορισμό από τον κ. Λεβεντάκη δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Ανδρινόπουλου σε έμμισθες θέσεις διοίκησης (σ.σ. αντιδήμαρχο και πρόεδρο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας) και της επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη η κα Πανουσιοπούλου, Χάιδως Παναγιωτοπούλου, ως αντιδημάρχου. Δεν έκαναν, ωστόσο, οι δύο παρατάξεις σύμπραξη με την παράταξη του δημάρχου ώστε να λογίζονται ως «ενιαία παράταξη δημάρχου», αλλά συνέταξαν πρακτικό συμφωνίας για ορισμό συγκεκριμένων μελών τους ως αντιδημάρχων, για το οποίο όμως, όπως και για την όποιας μορφής «συνεργασία» με τον κ. Λεβεντάκη, δεν υπάρχει ομοφωνία μελών της παράταξης Παναγιωτοπούλου.
Πολλές φορές άλλωστε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας έχει διαπιστωθεί διάσταση απόψεων και θέσεων μεταξύ των εισηγήσεων της δημοτικής Αρχής και του ίδιου του κ. Λεβεντάκη με απόψεις και θέσεις που εκφράζονται από δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της κας Παναγιωτοπούλου και του ίδιου του κ. Ανδρινόπουλου, ιδίως δε σε ζητήματα μείζονος σημασίας. Θυμίζεται ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έτους 2020 του δήμου ο κ. Ανδρινόπουλος είχε διακριτή τοποθέτηση κάνοντας παρατηρήσεις για ελλείψεις προβλέψεων και εγγραφή κωδικών για σημαντικά θέματα, όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, που είναι αναπτυξιακό εργαλείο και το σοβαρότερο ζήτημα για επενδύσεις, τονίζοντας, σαφώς συγκρατημένος και στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα, ότι «Εμείς θα τον ψηφίσουμε. Θα περιμένουμε όμως να τα δούμε». Η κα Πανουσιοπούλου, που ήδη πριν από τις εκλογές είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» του κ. Λεβεντάκη με την ιδιότητά της, τότε, ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ μαζί και με τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ, πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει το λόγο μετά από «επιθετικές» αναφορές του δημάρχου Τριφυλίας σε βάρος της και σε βάρος του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ, απαντώντας με συγκεκριμένα στοιχεία, με συνέπεια να σημειώνονται σκληρές λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά, κι επίσης, με τον κ. Λεβεντάκη να της ζητά δημόσια συγγνώμη για όσα – από προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά – τις «καταλόγιζε» με την ιδιότητά της ως μέλος της ΔΕΥΑΤ (την προηγούμενη δημοτική περίοδο) για την οικονομική διαχείριση και οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο κ. Λεβεντάκης ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κα Πανουσιοπούλου για τα στοιχεία που είχε αναφέρει για τη ΔΕΥΑΤ σε προηγούμενη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι αυτά τον είχαν πληροφορήσει, αλλά είδε ο ίδιος τα στοιχεία και είναι έτσι όπως τα έλεγε η κα Πανουσιοπούλου.

 Από τότε μέχρι και σήμερα πάντως αρκετές είναι οι διαφορετικές τοποθετήσεις Λεβεντάκη και Πανουσιοπούλου για ζητήματα της ΔΕΥΑΤ και θέματα του δήμου, καθώς και άλλων δημοτικών συμβούλων που ήταν στη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ. Θυμίζεται ότι για τη ΔΕΥΑΤ ο Σωτήρης Μπακούρος έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στο δήμαρχο, Γιώργο Λεβεντάκη, πριν ακόμα καν αναλάβει τα καθήκοντά του. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 2 Αυγούστου ο Σωτήρης Μπακούρος ήταν αιχμηρός για τον κ. Λεβεντάκη τονίζοντας ότι «Η ΔΕΥΑΤ πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε και προεκλογικά για να γίνει μία επίθεση, αν θέλετε, εναντίον της διοίκησης και κατ’ επέκταση εναντίον του δημάρχου. Είδαμε φαινόμενα τα οποία απείχαν της πραγματικότητας.
Είδαμε να κραδαίνει υποψήφιος δήμαρχος (σ.σ. ο κ. Λεβεντάκης) τη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος της ΔΕΥΑΤ, 61.000, και να λέει στον κόσμο, ο οποίος παραληρούσε αποκάτω και χτύπαγε παλαμάκια, ότι είναι το πρόστιμο που την Τρίτη θα πάει στον εισαγγελέα ο δήμαρχος»!
Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης στον κ. Μπακούρο, με δημοσίευσή του στο λογαριασμό του συνδυασμού του «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας», του επιτέθηκε με υπονοούμενα που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν – εκληφθούν ως μειωτικά της προσωπικότητάς του ή και προσβλητικά της αυτοδιοικητικής του παρουσίας, αναφέροντας επί λέξει: «Και όσον αφορά στον κ. Μπακούρο, είναι “γνωστόν τοις πάσι” ότι από την πρώτη ημέρα εκλογής του, ως αντιπολίτευση, ψήφιζε ανελλιπώς υπέρ σας κύριε Κατσίβελα. Και ο “νοών νοείτω”».
Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου διεξήχθησαν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ υπό την προεδρία του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη. Όπως αναφέρεται στα αποσπάσματα από το πρακτικό της κάθε μιας συνεδρίασης, τα οποία δημοσιεύθηκαν στη Δι@υγεια το μεσημέρι της Παρασκευής, στην πρώτη εξ’ αυτών (ΑΔΑ: ΩΤΧΠ465ΘΠ4-ΡΞ5) που διεξήχθη στη 1:30 μ.μ. και στο θέμα «Επί εγκρίσεως Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2020» ο Στάθης Ανδρινόπουλος και η Μαρία Πανουσιοπούλου μειοψήφησαν και καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα. Στη δε δεύτερη (ΑΔΑ: ΩΔΑΨ465ΘΠ4-ΑΧΥ), που διεξήχθη στις 2:00 μ.μ. και στο θέμα «Επί εγκρίσεως Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2020» η κα Πανουσιοπούλου απουσίαζε, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος μειοψήφησε και καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΤ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου