Κάλεσμα Πετράκου για συστράτευση με Ηλείους για το Καλό Νερό- Τσακώνα

Κάλεσμα Πετράκου για συστράτευση  με Ηλείους για το Καλό Νερό- Τσακώνα

Δύο προτάσεις κατέθεσε χθες η παράταξη του Θανάση Πετράκου, «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», με σκοπό να ζητηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά στο δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα. Μάλιστα, για αυτή την πρόταση η παράταξη Πετράκου ζητά κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος, ενώ η ίδια επιστολή στάλθηκε σε όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας, καθώς και τους φορείς του νομού.

Όπως εξήγησε, το θέμα που θέτει είναι η συμπαράταξη με το συμβούλιο αιρετών της Ηλείας για το δρόμο Καλό Νερό- Τσακώνα.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση του εν λόγω τμήματος, ο κ. Πετράκος εξήγησε ότι μπορεί εξασφαλιστεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ, επειδή υπάρχουν οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ και οι απαλλοτριώσεις είχαν προχωρήσει, αλλά ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά και στη συνέχεια την κυβέρνηση Τσίπρα, με τις περίφημες, όπως τις χαρακτήρισε, 8 εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος. Έτσι το Καλό Νερό- Τσακώνα βρέθηκε στα αζήτητα.

Αυτό που παρατηρεί, όπως είπε, από την πλευρά της Μεσσηνίας είναι μια απάθεια και μια αδιαφορία για το όλο ζήτημα. Για το λόγο αυτό ζητά τη συμπαράταξη με το συμβούλιο αιρετών του γειτονικού νομού.

Πρόσθεσε, δε, ότι είναι αδιανόητο να απασχολεί την Ηλεία το Καλό Νερό  – Τσακώνα και να μην απασχολεί τη Μεσσηνία, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το χαρακτήρισε, μάλιστα, πρωταρχικό ζήτημα, ενώ ξεκαθάρισε ότι σέβεται το ρόλο των δημάρχων και δε θέλει να τους κάνει υποδείξεις για το πώς και αν θα κινητοποιηθούν. Όμως, τους καλεί να είναι παρόντες στον αγώνα. Το ελάχιστο, όπως είπε, που όλοι μαζί πρέπει να κάνουν είναι μια συμβολική συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του ΠΕΣΥ, καθώς και των υπολοίπων αυτοδιοικητικών, αφού αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του λαού της Μεσσηνίας.

Η συγκέντρωση, σημείωσε, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Καλό Νερό και θα πρέπει με αυτή να φανεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα δε θα πρέπει για ακόμα μια φορά να πάει στα αζήτητα.

Π.Μπ.