«Κατέρρευσε» η λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας

«Κατέρρευσε» η λειτουργία  του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας

«Κατέρρευσε» η λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, αφού οι δύο εκ των τριών υπηρετουσών πρωτοδικών είναι σε άδεια μακράς διάρκειας και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με συνέπεια σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, καθώς η μία πρωτοδίκης εκτελεί παράλληλα χρέη ανακριτή κτλ. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα στη λειτουργία και των Ειρηνοδικείων εξαιτίας ελλείψεων ειρηνοδικών και δικαστικού γραμματέα. Οι προαναφερθείσες ελλείψεις προκαλούν  απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών. Με δεδομένο δε ότι τους επόμενους μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας, στο άμεσο μέλλον καθίσταται αδύνατο να συζητούνται πλέον δίκες. Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και  Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος.

Ως γνωστόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας είναι σε αποχή διαρκείας, με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Διοικητικού του Συμβουλίου από τις 16 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως των σοβαρών ελλείψεων στα Ειρηνοδικεία και το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Παρά την πολύμηνη αποχή και τις πολιτικές παρεμβάσεις, όμως, τα προβλήματα – σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο – όχι μόνο εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά, δυστυχώς, επιδεινώνονται και ήδη «κατέρρευσε» η λειτουργία του Πρωτοδικείου.

Χθες, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ελήφθη απόφαση για διεξαγωγή σήμερα, στη 1:00 μ.μ., γενικής συνέλευσης των μελών του, με απόφαση – πρόταση – εισήγηση για συνέχιση της αποχής.

Του Ηλία Γιαννόπουλου