Μεγάλη η ανάγκη για αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Μεγάλη η ανάγκη για αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Δ. Μανδηλάρης: «Πανέτοιμος ο αερολιμένας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” και για τη φετινή σεζόν»

Την προσεχή Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, η πτήση από το Μόναχο ανοίγει την «αυλαία» των φετινών διεθνών πτήσεων στον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Λίγες μέρες πριν ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης έδωσε το πρόγραμμα των φετινών προγραμματισμένων πτήσεων, με σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και με νέους προορισμούς σ’ όλη την Ευρώπη.

Εν όψει της νέας σεζόν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας συνομιλήσαμε χθες με τον κ. Μανδηλάρη για το βαθμό ετοιμότητας, τα προβλήματα, αλλά και το μέλλον του κρατικού αερολιμένα…

Περισσότεροι προορισμοί

Στο φετινό «πρόγραμμα» των διεθνών πτήσεων, σε σχέση με πέρυσι, δεν υπάρχουν αυτές για Βρυξέλλες, της Aegean για Ντύσελντορφ, της Ryanair για Σόφια, καθώς και μια “κυριακάτική” για Μπέρμιγχαμ από την Thomas Cook. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μανδηλάρης, ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί οι εταιρείες έπαψαν τις εν λόγω πτήσεις, ωστόσο εικάζει ότι στην μεν περίπτωση της πτήσης για Βρυξέλλες υπήρχε συνεργασία με την “Thomas Cook”, ενώ στις υπόλοιπες είναι μάλλον ζήτημα ανταγωνισμού.

Στον αντίποδα, υπάρχουν νέες πτήσεις και νέοι προορισμοί για το αεροδρόμιο. Η Condor πρόσθεσε ακόμα μια πτήση για Ντύσελντορφ, εκτός της Παρασκευής, τη Δευτέρα, ενώ υπάρχει νέα πτήση για Παρίσι και από την Transavia. Πτήση, επίσης, πρόσθεσε για τη Γενεύη και η Swissair. Οι νέοι προορισμοί που συνδέονται τη φετινή χρονιά με την Καλαμάτα είναι το Γκντασκ της Πολωνίας από τη Ryanair, η Βενετία από την Voluntair, η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, καθώς και το Μπίλαντ της Δανίας.

Άμεση η ανάγκη για αύξηση του χώρου στάθμευσης – Προχωρούν οι απαλλοτριώσεις

Αναφορικά με την ετοιμότητα του κρατικού αερολιμένα με το ανθρώπινο προσωπικό που διαθέτει να αντεπεξέλθει στις φετινές αυξημένες ανάγκες, ο κ. Μανδηλάρης σημείωσε ότι με τις δυνατότητες που είχαν πέρυσι είναι και φέτος.

Τόνισε δε ότι κάτι που επείγει είναι η αύξηση των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών, καθώς ειδικά τις Κυριακές πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη επέκτασης του αεροδρομίου, κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς προχωρούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη για συντήρηση μηχανημάτων, όπως ιμάντων, που δεν έχουν αλλαχτεί