«Ο Ηρακλής και οι δώδεκα άθλοι» στην Καλαμάτα

«Ο Ηρακλής και οι δώδεκα άθλοι» στην Καλαμάτα

Συμμετέχει ο Καλαματιανός ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου

Την παιδική παράσταση «Ο Ηρακλής και οι δώδεκα άθλοι», σε μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου στην Καλαμάτα την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί και στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Εργατικό Κέντρο) στην Καλαμάτα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι και ο Καλαματιανός ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου.

«Τον Ηρακλή δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ έτσι. Στην παράστασή μας δε θα τον θαυμάσουμε, όπως συνηθίζεται, για τη σωματική του ρώμη, τα μεγάλα του μπράτσα και το υπερφυσικό του ύψος. Ο Ηρακλής μας είναι ανθρώπινος… τόσο ανθρώπινος που μοιάζει θεϊκός. Πρότυπο αρετής, δικαιοσύνης, γενναιότητας και ανδρείας. Γίνεται μύθος γιατί τολμάει. Και αφού τολμάει μπορεί. Κάθε παιδί μπορεί να γίνει ένας Ηρακλής. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του, να νικήσει τους φόβους του, να πολεμήσει το άδικο, να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τα όνειρά του και να καταφέρει τους δικούς του προσωπικούς άθλους. Έτσι θα γίνει ο ήρωας της ζωής του και αυτό δε θα είναι μύθος. Με θάρρος, τόλμη, φαντασία, πίστη και επιμονή στα όνειρά του… αρκετό χιούμορ και τότε κάθε παιδί είναι ένας Ηρακλής! Ο μυθικός Ηρακλής δεν κρύβεται πουθενά αλλού παρά… μέσα μας!

Τα παιδιά θα μάθουν για τη σημασία της φιλίας, της συνεργασίας, της ισότητας, της ενσυναίσθησης, της δικαιοσύνης. Θα γνωρίσουν έναν Ηρακλή όμορφα ανθρώπινο, με ελαττώματα που τα νικάει και προτερήματα που τον κάνουν να λάμπει. Ο Ηρακλής είναι ένα παιδί που τους μοιάζει και του μοιάζουν!

Φέτος μπορούμε όλοι να γίνουμε ο Ηρακλής!

Ψυχαγωγία και βιωματική διδασκαλία μέσα από τη συμμετοχή τους χωρίς διδακτισμούς και κανόνες, μακριά από πρότυπα-στερεότυπα, όπως αυτό της υπερβολικής μυικής δύναμης. Μια εμπειρία που χαράζει δρόμους μέσα στα παιδιά, τα εμπνέει και ερεθίζει τη φαντασία τους» όπως αναφέρεται σχετικά.

KEIMENO-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φώτης Σπύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Μαίρη Τσαγκάρη

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ανθή Πετρουλάκη

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Νάγια Ζαχαράτου

ΚΙΝΗΣΗ –ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ηλίας Μπαγεώργος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ –ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Θωμάς Χαρέλας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Χρήστος Παπαθανασίου

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ: Δημήτρης Τσινάρης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Φλάβιους Νεάγκου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Καλφαμανώλης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ: Ντίνα Ζαφειρίου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κωνσταντίνος Πλωτάς

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Φωτεινή Κοσμάτου – Ιωάννα Πετρίδου

Παίζουν: Νίκος Χρηστίδης, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Χρήστος Γεροντίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Λία Καράμπελα, Ελίνα Καπετάνου και ο Φώτης Σπύρος.

Τιμή εισιτηρίου 8 &10 ευρώ.