Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας είχε ο Παναγιώτης Νίκας

Σειρά συναντήσεων με φορείς της Μεσσηνίας  είχε ο Παναγιώτης Νίκας

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, την περασμένη Τρίτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση στις συναντήσεις, αφορούσαν:

ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ

Στη συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαιοχωρίου “Ομάδα Νέων – Η Δημιοβίτισσα”, υπό τον πρόεδρο Παναγιώτη Μάλαμα, συζητήθηκε η αποκατάσταση της Μονής Δήμιοβας -του ναού και των κελιών-, έργο για το οποίο ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η μονή είναι χαρακτηρισμένο μνημείο και υπάρχει, ως εκ τούτου τέτοια δυνατότητα. Τόνισε, δε, ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει συνεννόηση με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και το μητροπολίτη Χρυσόστομο, ενώ πρόσθεσε ότι ο εν λόγω σύλλογος θα πρέπει να παραδώσει τη μελέτη που έχει αναλάβει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

ΔΡΟΜΟΣ ΣΕΛΙΤΣΑ – ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ

Ο δρόμος Σέλιτσα – Άνω Βέργα, έργο για το οποίο υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης με τον πρόεδρο της Βέργας, Γιώργο Κουρεντζή.

Με τον εν λόγω δρόμο η κυκλοφορία των οχημάτων δε θα επιβαρύνει τον κεντρικό δρόμο της Βέργας και το συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν ότι το έργο κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.

ΚΕΘΕΑ

Με στελέχη του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα συνεργασία, δεσμεύθηκε δε για την επέκτασή της, καθώς -όπως τόνισε- “βασική παράμετρος της πολιτικής της περιφερειακής αρχής είναι η συνδρομή όλων όσοι αγωνίζονται εναντίον κάθε είδους εξάρτησης”.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το σχεδιασμό των εκδηλώσεων του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου παρουσίασε στον περιφερειάρχη Π. Νίκα η διοίκηση του εν λόγω φορέα, ζητώντας στήριξη από την Περιφέρεια, ενώ ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε από την πλευρά του ότι θα υπάρξει στήριξη και συνέστησε ότι θα ήταν καλό να γίνουν κοινές εκδηλώσεις και με τα υπόλοιπα περιφερειακά τμήματα του ΕΕΣ.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ένα Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Καλαμάτα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, που ζήτησε την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας για την εν λόγω διοργάνωση.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του σημείωσε ότι τις δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να τις χαρακτηρίζει η εξακτίνωση και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Η διοργάνωση του φετινού πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκαφών laser στην Καλαμάτα ήταν το θέμα για ο οποίο ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Δημήτρης Κακαλίκας.

Η εν λόγω διοργάνωση σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης έχει ενταχθεί στο φετινό καλεντάρι της Περιφέρειας.