«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά και οι καθολικές απαγορεύσεις τη δημοκρατία»

«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά  και οι καθολικές απαγορεύσεις τη δημοκρατία»

Εκτός από πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , ο Γιώργος Καββαθάς είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων. Έτσι, σε ερώτηση που του θέσαμε για την απαγόρευση του καπνίσματος και πώς έχει επηρεάσει τα καταστήματα που σχετίζονται κυρίως με την εστίαση, ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά και οι καθολικές απαγορεύσεις τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε, δε, ότι το δικαίωμα στην επιλογή είναι μια πάγια θέση και της ΠΟΕΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ .

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου και την αυστηροποίηση των μέτρων καταστολής, βλέπει συμμόρφωση άνω του 85%, αλλά κατά τον

ίδιο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις. Βελτιωτικές κινήσεις που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής και διασκέδασης των Ελλήνων.

Άρα, όπως ισχυρίστηκε, δε σημαίνει πως ό,τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει κατ’ ανάγκη να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Άλλωστε, υποστήριξε, η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα λάβουν όλα τα πρόσφορα μέτρα για τη μείωση των καπνιζόντων.

Π.Μπ.