Τριφυλία: Ανακοίνωση αντιδημάρχου για τη σε βάρος του «καταγγελία» εργαζομένων

Τριφυλία: Ανακοίνωση αντιδημάρχου για τη σε  βάρος του «καταγγελία» εργαζομένων

«Στοχοποιεί» καταγγέλλοντες και ΜΜΕ, δεν απαντά για περιστατικά που «καταγγέλλεται»

Οκτώ ημέρες μετά την επιστολή για αυθαιρεσίες και παρανομίες, ουσιαστικά, που «κατήγγειλαν» εργαζόμενοι του Δήμου Τριφυλίας τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Βλάχο, ο οποίος έχει οριστεί από το δήμαρχο Γεώργιο Λεβεντάκη ως πολιτικός προϊστάμενος Τεχνικών Μελετών, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας, με αρμοδιότητα, εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης Έργων, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης) και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και αναπληρωτής δήμαρχος Τριφυλίας και πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του μείζονος σημασίας αυτού θέματος στα ΜΜΕ, ήρθε η «απάντηση» του αντιδημάρχου, με ανακοίνωση που εξεδόθη και απεστάλη στα ΜΜΕ με χθεσινή ημερομηνία.

Ο κ. Βλάχος αναφέρει πως ο ένας από τους τρεις που υπέγραψαν το κείμενο δήλωσε με έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο ότι η υπογραφή του υφαρπάχθηκε. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας γνωστοποιεί «την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά κατά των δύο που με κατασυκοφάντησαν, καταθέτοντας αγωγή και μήνυση για όσα ψευδώς αναφέρουν στο έγγραφό τους».

Όπως έχουμε αναφέρει, οι εργαζόμενοι με επιστολή τους, η οποία πρωτοκολλήθηκε και απευθύνεται στο δήμαρχο Τριφυλίας, τη γενική γραμματέα του Δήμου και τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κάνουν γνωστά στο δήμαρχο Τριφυλίας και τους υπόλοιπους αποδέκτες γεγονότα και καταστάσεις που ισχυρίζονται πως συμβαίνουν στο Δήμο, τα οποία ίσως ο κ. Λεβεντάκης δε γνωρίζει ή του τα μεταφέρουν συνεργάτες του με το δικό τους τρόπο. Αναφέρουν περιστατικά έκνομων ενεργειών του αντιδημάρχου, όπως ισχυρίζονται, ότι τους έστειλε για παράνομη αμμοληψία στο ποτάμι Νέδα, κι όταν εκείνοι ενημέρωσαν τη διευθύντριά τους και αυτή τους είπε να μην προχωρήσουν και να αποχωρήσουν, ο αντιδήμαρχος τους μίλησε χυδαία κ.ά.

Τέτοια γεγονότα, ισχυρίζονται, έχουν γίνει κατ’ επανάληψη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Βλάχου, εκθέτοντάς τους, όπως αναφέρουν, ανεπανόρθωτα στους πολίτες και την υπηρεσία τους, παρότι (σ.σ. ο κ. αντιδήμαρχος) υπηρετεί σε Σώμα Ασφαλείας (Αστυνομία) και θα πρέπει να είναι συνεργάσιμος και νομοταγής.

Στην ανακοίνωση, που φέρει χθεσινή ημερομηνία και υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος, αναφέρεται: «Αξιότιμοι συμπολίτες, κίνητρό μου για να ασχοληθώ με τα κοινά ήταν η αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα και τους συμπολίτες μου, που πάντα τους κοίταζα στα μάτια. Η διαδρομή μου γνωστή. Δεν υπήρξα γόνος πολιτικών τζακιών, ώστε να έχω σκοπό ζωής μου να αναλάβω δημόσιες θέσεις. Τριάντα χρόνια υπηρετώ καθημερινά τον Τριφύλιο πολίτη από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με ήθος και ακεραιότητα. Ουδέποτε στα τόσα χρόνια υπηρεσίας δεν έχει καταγγελθεί εναντίον μου, είτε από πολίτη είτε από ανώτερό μου, συμπεριφορά που να παρεκκλίνει της νομιμότητας. Το ήθος μου και η εντιμότητά μου δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ και από κανέναν, παρόλο που εργαζόμουν σε νευραλγικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Για τους παραπάνω λόγους οι πολίτες της Τριφυλίας με τίμησαν κατατάσσοντάς με πρώτο σε σταυρούς στη Δ.Ε Κυπαρισσίας με το συνδυασμό ΑΝΟΔΟΣ. Το ακέραιο του χαρακτήρα μου διέγνωσε και ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Λεβεντάκης με το να μου εμπιστευτεί τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι η θέση αυτή ήταν δύσκολη και αυτό, γιατί χρόνια τώρα στο Δήμο Τριφυλίας υπήρχαν εργαζόμενοι που ασκούσαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους με την ανοχή των πολιτικών τους προϊσταμένων. Δυστυχώς, υπήρχαν υπάλληλοι που κυριολεκτικά… ξέχναγαν να πάνε στη δουλειά τους. Με την κατάσταση αυτή τα βάλαμε από την πρώτη στιγμή, γιατί αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Αγαπητοί συμπολίτες, το τελευταίο διάστημα στοχοποιήθηκα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με αφορμή μια “καταγγελία” εργαζομένων του Δήμου, ότι τάχα ασκώ τα καθήκοντα του αντιδημάρχου ενεργώντας παράνομα και κάνοντας ρουσφέτια. Κατηγορούμαι, δηλαδή, ότι εκμεταλλευόμενος τη θέση μου και το Δήμο κερδίζω χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα. Πολύ βαριά κατηγορία και πολύ λίγοι αυτοί που την απευθύνουν. Θεωρώ ότι σκοπίμως δεν αναφέρθηκαν ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες, αφού η ανωνυμία ευνοεί την εύκολη στοχοποίησή μου. Η εφημερίδα «Θάρρος» διέθεσε ολόκληρη σελίδα, με τη φωτογραφία μου μάλιστα σε περίοπτη θέση, αλλά δε βρήκε δυο γραμμές να γράψει τα ονόματα αυτών που με καταγγέλλουν, ούτε βέβαια να ζητήσει τις απόψεις για τα καταγγελλόμενα (!!!).

Η απάντηση σε αυτό προφανής. Αν μάθαινε ο κόσμος ποιοι με καταγγέλλουν, θα ξέφτιζε μονομιάς το αφήγημα που πήγαν να στήσουν για τον αντιδήμαρχο που τα παίρνει. Καλώ, λοιπόν, τους δημοσιογράφους να δημοσιοποιήσουν άμεσα τα ονόματα των εργαζομένων που με κατηγορούν (καλό θα ήταν να δημοσιεύσουν και τις φωτογραφίες τους), ώστε ο κόσμος να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη ο ένας από τους τρεις που υπέγραψαν το κείμενο δήλωσε με έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο ότι η υπογραφή του υφαρπάχθηκε, επισημαίνοντας ότι ενεργώντας καλόπιστα και συναδελφικά πλανήθηκε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου και σε ό,τι τον αφορά, δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενό του. Ας το αναζητήσουν και αυτό οι φίλοι δημοσιογράφοι για την πληρότητα του ρεπορτάζ τους.

Έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα για ενέργειες των υπαλλήλων αυτών στο Δήμο και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Από πλευράς μου γνωστοποιώ την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά κατά των δύο που με κατασυκοφάντησαν, καταθέτοντας αγωγή και μήνυση για όσα ψευδώς αναφέρουν στο έγγραφό τους.

Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με την πλήρη στήριξη του δημάρχου κ. Γεώργιου Λεβεντάκη θα συνεχίσουμε το δύσκολο έργο της εξυγίανσης του Δήμου με κάθε κόστος, γιατί αυτό υποσχεθήκαμε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν».

Σε ό,τι αφορά το «Θ», στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέραμε την «καταγγελία» των εργαζομένων χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο, άρα δημοσιεύσαμε ένα αληθινό γεγονός, αφού η «καταγγελία» κατατέθηκε εγγράφως στο Δήμο Τριφυλίας και πρωτοκολλήθηκε. Τα περί στοχοποίησης του κ. αντιδημάρχου δεν έχουν καμία σχέση και αναφορά στο ρεπορτάζ, αφού, όπως προαναφέρεται, αληθινό γεγονός παρουσιάστηκε και, μάλιστα, το ρεπορτάζ κατέληγε, σημειώνοντας: «Είναι προφανές ότι όσα ισχυρίζονται στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι που την υπογράφουν είναι περισσότερο από σοβαρά. Και προφανέστατα απαιτείται η δημόσια τοποθέτηση επ’ αυτών τόσο του αντιδημάρχου όσο και κυρίως του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας»! Από την ημέρα δημοσίευσης του ρεπορτάζ, στις 20 Φεβρουαρίου, είχαμε τονίσει ότι «απαιτείται η δημόσια τοποθέτηση επ’ αυτών τόσο του αντιδημάρχου όσο και κυρίως του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας», κάτι που έπραξε ο κ. αντιδήμαρχος.

Ο κ. Βλάχος δεν είναι «γόνος πολιτικών τζακιών», όπως αναφέρει, και το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που τον «κατήγγειλαν». Ο ίδιος, ωστόσο, πολιτεύεται από τις δημοτικές εκλογές του 2010, όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Κόλλια και το 2014 υποψήφιος με τον κ. Κατσίβελα, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Αναφέρει ότι είναι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας με το συνδυασμό ΑΝΟΔΟΣ, αλλά – εάν θυμόμαστε καλά τα αποτελέσματα – πρώτος με το συγκεκριμένο συνδυασμό στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας είναι ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, τον οποίο ο κ. Βλάχος «πέρασε» στο σύνολο των σταυρών προτίμησης σε όλο το Δήμο Τριφυλίας με τους εξωτερικούς σταυρούς (σ.σ. κυρίως από τη Δ.Ε. Φιλιατρών).

Πότε, άραγε, διαπίστωσε ο κ. Βλάχος ότι «υπήρχαν υπάλληλοι που κυριολεκτικά… ξέχναγαν να πάνε στη δουλειά τους», όπως αναφέρει; Από το Σεπτέμβρη μέχρι και τέλη Δεκέμβρη οι υπάλληλοι δε δούλευαν και μάλιστα με το παραπάνω; Από Γενάρη μέχρι και την ημέρα κατάθεσης της καταγγελίας δε δούλευαν; Δεν ήταν πανταχού παρόντες νυχθημερόν; Στις βροχές και πλημμύρες δεν ήταν παρόντες; Στο βίντεο για τις 100 μέρες δημαρχοντίας του κ. Λεβεντάκη, στη σελίδα του συνδυασμού του στο facebook, παρουσιάζονται οι δραστηριότητες, παρεμβάσεις κι εργασίες που έγιναν από τους υπαλλήλους του Δήμου, και το ίδιο σχεδόν καθημερινά με φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο λογαριασμό του συνδυασμού του στο facebook. Αυτοί οι υπάλληλοι, που δούλευαν και δουλεύουν, «ξέχναγαν να πάνε στη δουλειά τους» που ισχυρίζεται ο κ. Βλάχος; Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εργαζομένων που έκαναν την «καταγγελία» και τη δημοσιοποίηση και φωτογραφιών τους, που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ε, έλεος! Αν οι ισχυρισμοί τους είναι αληθείς είναι το ζητούμενο και όχι τα ονόματά τους!

Για όσα συγκεκριμένα περιστατικά «καταγγέλλουν», και κάποια εξ αυτών περιληπτικά αναφέραμε, «απάντηση» δε δίδεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του αντιδημάρχου. Για παράδειγμα, έδωσε, ναι ή όχι, εντολή για παράνομη αμμοληψία στο ποτάμι Νέδα, για καθαρισμό ιδιωτικού ελαιώνα από κομμένα λιόκλαρα, επικαλούμενος εντολή δημάρχου, για καθαρισμούς αστικών αποβλήτων και κλαδιών στη Δ.Ε. Φιλιατρών με εντολή για θάψιμό τους σε ιδιωτικό χώρο πίσω από το λατομείο Φιλιατρών ή να τα αφήνουν έξω από το νεκροταφείο των Φιλιατρών; Οδηγεί από ορισμού του ως αντιδήμαρχος υπηρεσιακά οχήματα και διαθέτει, ναι ή όχι, σχετική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ημερομηνία Σεπτεμβρίου του 2019; Τέλος, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το συλλογισμό του κ. αντιδημάρχου, στην ανακοίνωση του οποίου αναγράφεται επί λέξει ότι «…το τελευταίο διάστημα στοχοποιήθηκα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με αφορμή μια “καταγγελία” εργαζομένων του Δήμου ότι τάχα ασκώ τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου ενεργώντας παράνομα και κάνοντας ρουσφέτια. Κατηγορούμαι δηλαδή ότι εκμεταλλευόμενος την θέση μου και τον Δήμο κερδίζω χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα. Πολύ βαριά κατηγορία και πολύ λίγοι αυτοί που την απευθύνουν». Από πότε η δημοσίευση του αληθινού γεγονότος της «καταγγελίας» εργαζομένων είναι στοχοποίηση; Και επίσης, ίσως να μη διαθέτουμε τις προσλαμβάνουσες για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα του κ. αντιδημάρχου, που ως άνω αναφέρει, αλλά καλό θα είναι ο ίδιος, δημόσια, να διευκρινίσει αυτό το σημείο, για να γίνει κατανοητό από όλους, μιας και στο ρεπορτάζ δεν έγινε απολύτως κανένας τέτοιος σχολιασμός, ούτε έστω ως εικασία δύναται να γίνει σχετικός συνειρμός. Κάθε νέα απάντηση – διευκρίνιση του κ. Βλάχου καλοδεχούμενη προς δημοσίευση, μαζί βεβαίως με απαντήσεις για συγκεκριμένα περιστατικά για τα οποία «καταγγέλλεται» στην επιστολή εργαζομένων.