Αλέξης Χαρίτσης: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη»

Αλέξης Χαρίτσης: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη»

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Και συνεχίζει: «Ψύχραιμοι και ενωμένοι σε ένα μέτωπο ζωής, έχουμε χρέος να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του ΕΣΥ, νοσηλευτές, γιατρούς και διοικητικούς, την εμπροσθοφυλακή μας απέναντι σε μια πρωτόγνωρη απειλή.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το επικουρικό προσωπικό νοσηλευτών που ανακοινώθηκε ότι θα προσληφθεί στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας πρέπει να βρεθεί άμεσα στις θέσεις του και χωρίς καμιά άλλη χρονοτριβή να υλοποιηθούν οι προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού. Πρέπει να γίνει άμεσα διαθέσιμη και χωρίς καθυστερήσεις η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ώστε οι δομές υγείας του νομού μας, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, να είναι πάνοπλες για τη μάχη που δίνουν.

Παράλληλα είμαι σε επαφή με τον υφυπουργό Εσωτερικών, με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους δημάρχους της Μεσσηνίας , ώστε να υπάρξει μέριμνα για όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, όπως ζητά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Για τους ηλικιωμένους, τους χρόνια νοσούντες, τους ανέργους, τους άπορους, τους άστεγους, την κοινότητα των Ρομά.

Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να βρεθεί απροστάτευτος και μόνος του σε αυτή τη μάχη.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους αφανείς ήρωες αυτής της μάχης. Τους φαρμακοποιούς, τους υπαλλήλους των Δήμων και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στην καθαριότητα, τους υπαλλήλους των Super Market και της βιομηχανίας τροφίμων, τους εργαζομένους στο χώρο των delivery, τους υπάλληλους των τραπεζών, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Όλους αυτούς που “δε μένουν σπίτι” και, με τη στήριξη των συμπολιτών μας, κρατούν την κοινωνία μας όρθια σε αυτές τις δύσκολες ώρες».