Ανακοίνωση από τον δήμαρχο Καλαμάτας: Οικονομικά μέτρα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν


Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους, όπως το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα, για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών, με τη συγκεκριμένη απόφαση, στηρίζει και τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η ελεγχόμενη στάθμευση, αν και πλέον είναι εύκολο να βρει κάποιος να παρκάρει στο κέντρο της πόλης, ενώ ανέφερε ότι θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό το τηλεφωνικό κέντρο του Συντονιστικού Κέντρου του Δήμου για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης αυτής της κρίσης, στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και στην γειτονιά μας, ο Δήμος Καλαμάτας την αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και ετοιμότητα, λαμβάνοντας πολλές φορές αποφάσεις αυστηρές που στόχο είχαν την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Πολλές φορές οι αποφάσεις αυτές προηγήθηκαν των αποφάσεων της πολιτείας.

Ένας Δήμος όμως οφείλει εκτός από το να προετοιμάζει και να συντονίζει, να δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο, προς τις ευπαθείς και αδύναμες ομάδες, προς τους συμπολίτες μας και προς τους επαγγελματίες που πλήττονται. Τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τα τουριστικά επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, εκδόθηκε απόφαση για μηδενική καταβολή των τελών καθαριότητας για όσο οι επιχειρήσεις μείνουν κλειστές, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επίσης για μηδενική καταβολή για τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν και για όσο διάστημα μείνουν κλειστές.

Μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας. Συγχρόνως λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο του συντονιστικού γραφείου του Δήμου μας για τον κορωνοϊό, τμήμα που θα ενισχυθεί ώστε να εξυπηρετούμε και τις ανάγκες των συνδημοτών μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Ακόμα, από σήμερα (σ.σ. χθες) γίνεται αναστολή της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, στους δρόμους, στην Κεντρική Αγορά και στο κεντρικό πάρκινγκ. Είναι δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσουμε και να εξυπηρετήσουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Παραμένουμε ψύχραιμοι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση χωρίς πανικό. Μένουμε σπίτι».