Ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το κρούσμα κορονοϊού σε νοσοκομειακό γιατρό του νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανακοίνωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για το κρούσμα κορονοϊού σε νοσοκομειακό γιατρό του νοσοκομείο Καλαμάτας

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καλαμάτας και όλου του λαού.

Το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα στον νομό είναι ενός γιατρού από το νοσοκομείο! Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τα τεράστια κενά και ελλείψεις του νοσοκομείου Καλαμάτας.

 Παρά τα «μεγάλα» λόγια, ήρθαν στην επιφάνεια τα μεγάλα  προβλήματα. Ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, ελλείψεις στην έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευσή του προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο για την προστασία προσωπικού και ασθενών κτλ.

Πρέπει εδώ και τώρα :

  •  Να προστατευτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όπως απολύμανση χώρων, ειδική μέριμνα σε προσωπικό και ασθενείς, οι απαραίτητες εξετάσεις σε όσους εμπλέκονται.   Όσοι νοσούν ή έχουν προσβληθεί από το ιό, να πάρουν την απαραίτητη άδεια με πλήρη αποδοχές και δικαιώματα.
  •  Άμεσα να προσληφθούν όλοι όσοι χρειάζονται για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, που απαιτείται σε συνθήκες πανδημίας. Σε πανελλαδικό επίπεδο να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών, άμεση ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό των χιλιάδων ιδιωτών γιατρών.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κρεβάτια των ΜΕΘ. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε υγειονομικούς.
  • Η ανάγκη αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, μπορεί να γίνει, με 24ωρη λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας.
  • Σε καμία περίπτωση να μην γίνουν μετακινήσεις εργαζομένων από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, ώστε να μην τεθεί πουθενά θέμα πλήρους λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής. 

17/3/20 ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του ΚΚΕ