Επικίνδυνα χαμηλή πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς


Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο, οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς το πρωί σημειώθηκε χαμηλή πτήση τουρκικών F-16 πάνω από τους Λειψούς.

Ειδικότερα, ώρα 10:09 το πρωί του Σαββάτου, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-16  έκαναν μια επικίνδυνα χαμηλή πτήση μόλις 3.100 πόδια πάνω από το έδαφος πάνω από τους Λειψούς.

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων επιχειρώντας να εκφοβίσουν τους κατοίκους του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές είχε σημειωθεί μπαράζ προκλήσεων από την γειτονική χώρα και στον αέρα, με Εμπλοκές, υπερπτήσεις και 23 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.

Ταυτόχρονα, με τις προκλήσεις στον Έβρο και τα επικίνδυνα «παιχνίδια» της τουρκικής ακτοφυλακής στη Λέσβο, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε δέκα παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: protothema.gr